Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Prisăcariu a găsit vinovaţii pentru victimele Revoluţiei: Kovesi, Nitu, Joița și alții

laura codruta kovesi

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu a găsit vinovaţii pentru victimele Revoluţiei din 1989. Prisăcariu scrie un text extrem de dur pe propriul blog în care nu iartă niciun şef din Justiţiei. Acesta îi consideră vinovaţi pe toţi pentru că nu au reuşit să rezolve cel mai important dosar din România ultimilor 26 de ani: Dosarul Revoluţiei.

Citeşte şi: Vești TERIBILE pentru Dan Șova: Ce i-au făcut judecătorii

"Lista ucigașilor dosarului Revoluției: Nițu, Kovesi, Botoș, Joița, Criste, Moisescu, Cochinescu, Manea – Drăgulin, Popa – Cherecheanu și Robu. La 26 de ani de la zilele în care peste o mie de oameni mureau în România pentru ca Ceaușescu să dispară, dosarul acelor crime este ucis.

Au trecut, așadar, 26 de ani. Din cei 26 de ani, kaghebistul Iliescu a fost președinte timp de zece ani și a controlat sovietic justiția. Totuși, din 1990 pînă azi, la conducerea Parchetului General s-au succedat zece șefi. Și fiecare din ei avea obligația profesională, legală, morală, națională să facă astfel încît acest dosar să aducă ucigașii în fața Justiției. Și nu doar ucigașii care au apăsat pe trăgaci, ci și pe ucigașii morali, pe cei care au comandat asasinatele în masă.

Citește și: O altă GAFĂ: Noul șef al ANSVSA a fost demis la doar câteva ore de la numire

Nu am nici un fel de speranță că, pînă în 2004, procurorii generali ar fi putut mișca mamutul controlat politic și total obedient al Justiției. Din 2004, însă, au mai trecut încă 11 ani. 11 ani în care Parchetul General a fost condus de Ilie Botoș (2003 – 2006), Laura Codruța Kovesi (2006 – 2012) și Tiberiu Nițu (2013 – prezent). Nu-l pomenesc pe Daniel Morar, care a condus interimar Parchetul General timp de șase luni (între octombrie 2012 și aprilie 2013), mandatul său a fost unul “plombă” menit să facă trecerea de la mandatele lui Kovesi la cel al următorului procuror general numit", spune jurnalistul.

Citește și: Raluca Prună dă primul indiciu că Laura Codruța Kovesi ar putea să nu mai conducă DNA

Prisăcariu nu se opreşte aici. "Ce au de spus Botoș, Kovesi și Nițu? Cum își justifică eșecul în a cerceta ucigașii a peste o mie de oameni în decembrie ’89? Are vreunul din cei trei vreo remușcare? Culmea, Nițu a și tras, ca soldat în termen, înspre “teroriștii” din ’89. Poate a și ucis oameni care abia respiraseră ceea ce credeau a fi libertatea de după comunism. De la Botoș nu am nici un fel de așteptare, el e un fel de cărător de geantă al lui Gabriel Oprea acum, ceea ce ne spune totul despre elasticitatea coloanei lui vertebrale. Dar tu, Kovesi? Și tu, Kovesi", a încheiat jurnalistul.

Citeşte şi: Ce au decis deputatii privind furnizarea de internet gratuit in ... biserici

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.