Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan: 'În sfârșit, BNR pune întrebarea corectă'

stareapresei.ro
tolontan

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al BNR, a acordat un interviu la Digi 24, interviu în urma căruia jurnalistul Cătălin Tolontan remarcă o schimbare fundamentală de abordare.

"În sfârșit, BNR pune întrebarea corectă: ”Discuția nu e dacă ne permitem să mărim salariile, ci dacă ne permitem să nu le mărim!” Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al BNR, a fost astăzi invitat la Digi24. Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru i-au creat timp și spațiu în dialog invitatului ca să expună ceea ce pare a fi o viziune coerentă de undeva din intestinele statului român. La întrebarea insistentă a ziariștilor, ”Ne permitem mărirea salariilor?”, după ani de tăieri de costuri care nu au dus nicăieri, decât la ”descurajarea muncii”, Adrian Vasilescu a atras atenția că întreabarea corectă în acest moment este: ”Ne permitem să ținem veniturile înghețate?!”", scrie Tolontan pe Facebook.

Vezi şi: Cum l-a 'lucrat' SIE pe Traian Băsescu. Detalii neştiute (presă)

Vezi și: Cristoiu, dezvăluiri EXPLOZIVE: Fost ministru, executat politic. Denunțatorul, șantajat de DNA

Jurnalistul aminteşte că România este penultima în Europa ca plată a muncii și abia pe locul 54 în lume ca PIB. "Românii trebuie să reverseze sensul decăderii țării și a vieții lor. E ceea ce a spus, cu alte cuvinte, dar cu aceleași idei, Vasile Dâncu, care a amintit acum două zile că nici o politică nu contează dacă nu duce la creșterea prosperității și a fericirii oamnenilor. Riscăm mărind salariile? Da, dar riscăm mult mai mult dacă nu le mărim. Pentru că, dacă rămânem la acest nivel ca țară, pierdem, încet, încet, nu doar competențele și voințele care pleacă, dar și speranța și motivația celor care rămân", mai scrie Cătălin Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.