Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CATASTROFĂ umanitară de proporții în America de Sud! Sute de mii de venezueleni fug din țară de foame: Probleme uriașe pentru Peru și Ecudor

stirileprotv.ro
protest venezuela

Sute de venezueleni au cerut azil în Peru, a transmis un oficial, după doar câteva ore de când ţara a înăsprit regulile de intrare pe teritoriul ei, transmite BBC preluat de news.ro

Procurorul general, pe făraș - avertismentul unui cunoscut politolog: 'Tudorel Toader va aplica şi în cazul lui Augustin Lazăr scenariul aplicat lui Kovesi'

Noul regulament prevede ca venezuelenii care vor să intre în Peru să deţină un paşaport şi nu doar o carte de identitate, aşa cum era posibil până sâmbătă. Măsuri similare au fost introduse, săptămâna trecută, în Ecuador, dar au fost anulate de o curte de justiţie.

Zeci de mii de venezueleni pleacă din ţară din cauza crizei care a dus, între altele, la lipsa hranei şi a medicamentelor.

Din 2014, din Venezuela au plecat peste 2 milioane de oameni, fapt care a creat tensiuni în regiune, având în vedere că statele vecine au încercat să îi găzduiască.

Ca alte naţiuni sud-americane, Peru încearcă să controleze valul de oameni care fug din Venezuela.

Decizie șoc: O echipă de fotbal se retrage din campionat din cauza PSD şi a abuzurilor Jandarmeriei. Anunțul primăriei

Organizaţia Naţiunilor Unite - a cărei agenţii de migraţie a fost avertizată că această problemă este similară crizei refugiaţilor din 2015 - a format o echipă specială care să se ocupe de această chestiune în zonă.

Autorităţile din Lima au impus ca termen limită miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, atunci a intrat în vigoare noua regulă privind deţinerea de paşaport venezuelean.

Majoritatea venezuelenilor caută să înceapă o nouă viaţă în Peru - ţară a cărei economii se dezvoltă rapid - trecând prin Columbia şi Ecuador.

Vineri, pentru că afluxul de oameni a fost atât de mare la graniţa cu Peru, autorităţile ecuadoriene au creat ceea ce se numeste „coridor umanitar” - autobuze care i-au ajutat pe oameni să traverseze ţara.

Prim-ministrul peruan César Villanueva a precizat că noua măsură nu înseamnă „închiderea uşii” în faţa imigranţilor. El a explicat faptul că simplele cărţi de identitate nu oferă suficiente informaţii şi pot fi uşor de falsificat.

Cetăţenii celor mai multe state sud-americane pot vizita ţările din regiune fără a deţine un paşaport sau o viză. Comunitatea Statelor Andine - care include Ecuador şi Peru - permite cetăţenilor călătoria fără paşaport şi viză. Venezuela s-a retras din acest grup în 2006.

Dezvăluiri EXPLOZIVE: SPP, 'lovitură' neașteptată pentru Kovesi. Totul s-a întâmplat la ordinul generalului Pahonțu

SUA, Mexic, Costa Rica, Columbia, Chile şi Argentina sunt ţările în care venezuelenii pleacă din cauza crizei.

În Peru, până acum, au ajuns 400.000 de imigranţi. Cei mai mulţi, anul trecut. Vineri, peste 2.500 au trecut graniţa.

Prin măsurile luate de Venezuela vineri pentru stabilizarea economiei - emiterea de noi bancnote - ministrul de Informaţii, Jorge Rodriguez, a spus că cei care au plecat din ţară vor fi determinaţi să se întoarcă.

Economiştii au avertizat că noile măsuri nu au ca ţintă cauza inflaţiei din Venezuela şi că prin imprimarea unor noi bancnote ea poate creşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.