Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câte pahare de apă trebuie să bei vara

pahar apa

Este important de reținut că apa nu ne potolește doar setea de moment. Ea este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a tuturor sistemelor organismului, de la piele, prin articulații, până la sistemul digestiv, scrie jpost.com.

De asemenea, consumul de apă protejează organismul de boli și inflamații, iar lipsa de lichide poate provoca oboseală, dureri de cap, slăbiciune și multe altele. Dar cum o faci? Cum poți să te asiguri că bei cantitatea de apă potrivită pentru corpul tău, mai ales dacă nu ești obișnuit să bei atât de multă apă în fiecare zi?

Iată câteva obiceiuri pe care ar trebui să iei în considerare să ți le asumi pentru a te asigura că bei suficientă apă, în special în timpul verii, pentru a înțelege mai bine de câtă apă ai nevoie.

O persoană obișnuită are nevoie de aproximativ 3,3 litri de lichide într-o zi călduroasă, dintre care 20% provin din alimentația noastră - și asta include și pâinea, nu doar fructele și legumele. În jur de 2,5 litri trebuie să provină din apa potabilă, recomandarea fiind de a bea cel puțin 10 pahare de apă într-o zi călduroasă.

Cei care nu pot bea nimic fără gust pot adăuga mentă sau lămâie într-o cană de apă și o pot umple din nou pe parcursul zilei. O altă variantă este prepararea unor infuzii reci de plante fără cofeină. Consumați doar o cantitate limitată de băuturi cu cofeină, cum ar fi ceaiul și cafeaua, deoarece acestea vă pot face să aveți nevoie să urinați frecvent, ceea ce duce la o pierdere de lichide.

Asigurați-vă că mergeți peste tot cu o sticlă de cel puțin o jumătate de litru de apă. Încercați să o umpleți de mai multe ori pe zi, astfel încât să puteți ține evidența cantității de apă pe care ați băut-o.

Cum să preveniți pierderea de lichide și deshidratarea

Dacă faceți exerciții fizice într-o zi călduroasă, puteți pierde până la cinci litri de apă - suficient pentru a fi considerat că vă pune viața în pericol. Din acest motiv, nu ar trebui să se facă nicio activitate fizică prelungită sau intensă în cele mai fierbinți ore ale zilei, iar orice exercițiu ar trebui să se desfășoare într-o zonă cu aer condiționat.Dacă cineva trebuie să facă activități fizice în aer liber, ar trebui să le facă fie dimineața devreme, fie seara.

De asemenea, este important să ne amintim că, în timpul zilei, corpul nostru pierde lichide prin urină, transpirație, fecale și prin sistemul respirator. În zilele călduroase, puteți pierde până la un litru și jumătate de apă numai prin transpirație.

Una dintre cele mai simple și mai rapide modalități de a vă verifica nivelul de hidratare este prin culoarea urinei. Dacă beți cantitatea potrivită de apă, urina ar trebui să fie aproape complet transparentă.Dar dacă nu ai băut suficientă apă, urina ta va fi galben închis - un semn care indică deshidratare și că ar trebui să bei multe lichide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.