Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câţi bani se fac din droguri în România şi cine este interesat să ascundă cifrele reale

Potrivit Institului Naţional de Statistică (INS), banii care se învârt în afacerile cu narcotice din România se ridică la suma de 166 de miloane de euro.

Centrul Internaţional Antidrog şi Pentru Drepturile Omului (CIADO) este de altă părere şi contrazice datele autorităţilor.

Citeşte şi: Bărbatul care a împuşcat mortal doi poliţişti, ARESTAT în Palm Springs, Ca. FOTO/VIDEO

Preşedintele acestei organizaţii, Lazăr Gigel, susţine că afacerea drogurilor din ţara noastră produce peste 300 de milioane de euro, aproape dublu faţă de estimările oficiale:

 

"Care este cifra afacerii cu droguri in Romania ?

Oficial ( conform INS ) afacerea cu drogurile in Romania, reprezinta 166 milioane euro . CIADO apreciaza afacerea ca fiind de peste 300 milioane euro , intrucat nu au fost cuprinse drogurile de tip etnobotanice ce se comanda pe internet in aprecierile INS .

Autoritatile romane, ne tot spun ca nu avem o problema cu drogurile . Ironic vorbind asa este, problema Romaniei nu este cu drogurile ci cu antidrogul . In 2010 cifra era apreciata de INS, la 110 milioane euro si in 2014 la 166 milioane euro, deci o crestere oficiala de 56 milioane euro in 4 ani . Oare nu este o problema ?

CIADO are 2 intrebari simple pentru autoritati ;

1. Cine manipuleaza anual 300 milioane euro ?

2. De ce de 8 ani, Programul de interes national antidrog nu este finantat ? Se doreste protejarea afacerii si cresterea numarului de consumatori pana la un procent X ?

Stim cu totii ca interlopii desfasoara activitati banoase in Romania, dar cat de banoase? Paradoxal, cel mai precis raspuns ar putea sa nu vina de la politie, ci de la Institutul National de Statistica, care a introdus in calculul PIB si activitatile ilegale, la cererea Uniunii Europene", a postat Lazar pe pagina sa de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.