Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Bodnariu: Avocatul Poporului a primit un nou răspuns din Norvegia

ciorbea

Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia precizează, într-un răspuns către Avocatul Poporului, că nu poate acorda asistenţă în cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu preluaţi de la părinţii lor de către autorităţile de protecţie a copilului (Barnevernet).

Avocatul Poporului informează, într-un comunicat de presă remis redacţiei stiripesurse.ro, că a primit un răspuns în acest caz, în urma unei adrese înaintate pe 23 decembrie 2015, în legătură cu situaţia familiei Bodnariu.

Vezi şi: Cazul Bodnariu: De ce bate câmpii Alina Mungiu-Pippidi?

În document, reprezentanţii Ombudsman-ului pentru copii din Norvegia precizează că primesc "multe sesizări privind situaţii care afectează copiii". "Ombudsman-ul pentru copii nu este autorizat să decidă cazuri sau să anuleze decizii guvernamentale (Ombudsman-ul pentru copii, directive, sectiunea 1). Prin urmare, nu putem acorda asistenţă concretă în cazuri individuale, în scopul de a schimba deciziile luate de către, de exemplu, Serviciile pentru Bunăstarea Copiilor sau un Directorat. În astfel de cazuri, rolul nostru este acela de trimite cazul către agenţia competentă", se explică în răspuns.

Reprezentanţii Ombudsman-ului pentru copii adaugă faptul că "Guvernatorul Districtului este responsabil pentru supravegherea activităţilor Serviciilor Municipale de Protecţie a Copilului (Barnevernet). Această responsabilitate include soluţionarea petiţiilor legate de gestionarea cazurilor de către serviciile de protecţie a copilului".

Vezi şi: Avocatul Poporului a primit răspuns de la Parlamentul Norvegiei în cazul Bodnariu

Şi Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administraţia Publică din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger, afirma într-un răspuns adresat Avocatului Poporului, din 8 ianuarie 2016, că "la acest moment, nu există motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administraţia Publică din Regatul Norvegiei) să investigăm cazul. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului".

Avocatul Poporului susţine că va continua demersurile pentru clarificarea situaţiei în care se află familia Bodnariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.