Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul fetei VIOLATE de iubit și mai apoi IGNORATĂ de oamenii legii BUBUIE - Anchetă la DGASPC Galați

breaking news stiripesurse.ro

O anchetă a început și la Direcția pentru Protecția Copilului Galați în cazul fetei pline de sânge care nu a primit ajutorul polițiștilor. Medicii spun că starea copilei de 14 ani, în momentul în care a fost preluată de ambulanță, era precară și s-a agravat pe parcurs.

Fata plină de sânge din orașul Galați care nu a primit ajutorul polițiștilor ar avea o ruptură de vagin și a ajuns la spital în stare destul de gravă. De aceea, medici de la Spitalul de Pediatrie din Galați au decis să o transfere la Spitalul Clinic de Urgență pentru a beneficia de intervenția unor specialiști.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a EXPLODAT după ce o femeie a ACUZAT că Dincă cerea taxe de protecție în Italia

„Cei de acolo i-au făcut perfuzii și au decis să o transfere la alt spital. Inițial a fost dusă la Spitalul de Copii cu ambulanța, apoi cei de acolo au decis să o transfere la Spitalul Județean, aflat la

mai puțin de un kilometru distanță. I-au pus perfuzii la Spitalul de Copii, i-au acordat primele îngrijiri și am folosit o ambulanță ca să o transferăm. Probabil a fost nevoie de un specialist în

obstetrică-ginecologie. Avea o hemoragie puternică, era în șoc hemoragic. Inițial avea tensiunea 11 și în ciuda intervenției medicilor, atunci când a fost transferată la Spitalul Județean, tensiunea scăzuse la 7. Hemoragia puternică sugerează o ruptură de vagin”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Fata este acum în afara oricărui pericol la Spitalul de Urgență din Galați.

În paralel, la centrul de plasament în care fata era cazată, a fost declanșată o anchetă. Conducerea Direcției pentru Protecția Copilului a dispus verificări pentru a se stabili dacă au fost

respectate procedurile în momentul în care fata a plecat din centru.

„Facem și noi anchetă internă ca să vedem dacă la nivelul centrului s-au îndeplinit procedurile. Fata a avut bilet de învoire și ar fi ajuns la timp dacă nu ar fi fost transportată la spital. Oricum, noi

verificăm toate aspectele problemei, când a plecat, cât a lipsit, dacă biletul a fost acordat respectând procedurile”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, reprezentantul Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din orașul Galați le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată. „Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, a spus, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Ulterior, IPJ Galați a anunțat că cei doi polițiști filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta fata sunt cercetați disciplinar.

Surse din cadrul Poliției spun că băiatul cu care s-a întâlnit adolescenta a fost identificat și va fi audiat. Se pare că cei doi s-au cunoscut pe Facebook și au stabilit să se întâlnească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.