Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost reluat la Istambul

Jamal Khashoggi

La Istanbul s-a reluat joi procesul început în iulie anul trecut în care 26 de cetăţeni ai Arabiei Saudite sunt judecaţi în contumacie pentru asasinarea conaţionalului lor Jamal Khasoggi, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Se presupune că sauditul a fost ucis în consulatul ţării sale de la Istanbul în 2 octombrie 2018. Khashoggi intrase pentru a obţine documente în vederea căsătoriei, în timp ce logodnica sa Hatice Cengiz îl aştepta afară.

Cenghiz, cetăţeană turcă, a fost prezentă joi în sala de judecată.

Arabia Saudită a refuzat să îi extrădeze pe inculpaţi, printre care se numără Ahmed al-Asiri, fost adjunct al şefului serviciului de informaţii, şi Saud al-Qahtani, fost consilier al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

Rămăşiţele pământeşti ale lui Khashoggi nu au fost găsite.

Jurnalistul, editoralist la Washington Post, a fost o vreme apropiat de familia regală de la Riad, dar ulterior l-a criticat pe moştenitorul tronului. Săptămâna trecută a fost desecretizat un raport al directorului pentru informaţii naţionale din SUA care afirmă că prinţul Mohammed a aprobat operaţiunea de "capturare sau ucidere" a lui Khashoggi. Documentul contrazice versiunea saudită conform căreia operaţiunea a fost neautorizată.

Agnels Callamard, raportoare specială a ONU pentru omorurile extrajudiciare, care a anchetat moartea lui Khasoggi, a ajuns la concluzia că a fost probabil o "execuţie extrajudicară, o dispariţie forţată şi posibil un act de tortură de care este răspunzător regatul Arabia Saudită".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.