Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a făcut Klaus Iohannis după ce Victor Ponta a anunțat că nu revine în țară / FOTO

Victor Ponta ar fi vrut să vină azi în România, după operația de la genunchi din Turcia, dar medicii i-au interzis externarea. În timp ce premierul se află pe patul de spital, președinte Klaus Iohannis nu a ratat nici anul acesta Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Citește și: Soțul Simonei Pătruleasa, declarații la DNA în dosarul Andrei Chiliman: Ce le-a spus procurorilor

De această dată, însă, nu a mai venit în calitate de primar al Sibiului, ci de președinte al țării. Așa cum este deja cunoscut pentru punctualitatea sa, Iohannis a ajuns cu trei minute mai devreme înainte de începerea spectacolului programat la ora 21, la Sala Thalia. Acesta a coborât din mașină, iar un minut mai târziu a venit și soția sa, Carmen, care a coborât dintr-o altă mașină. Cei doi au fost primiți de Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul TNRS, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, Paul Porr, președintele FDGR, și alți reprezentanți ai instituțiilor publice din Sibiu. Când a întâmpinat cuplul prezidențial, Chiariac i-a oferit lui Carmen Iohannis un buchet de trandafiri albi, simblolul purității, după cum el însuși spune.

Citește și: Scrisoarea unui român, specialist Microsoft, către parlamentari: Nesimţit ordinar ce eşti

Unul dintre jurnaliști a făcut o remarcă președintelui României, spunând că "Ați reușit să ajungeți și anul acesta la festival". Răspunsul lui Iohannis a fost scurt" "Da, Cum să nu?", a spus acesta, intrând în Sala Thalia.

Piesa pe care Iohannis a ales-o din agenda FITS 2015 a fost cea a lui Klaus Maria Brandauer, "Ultima bandă a lui Krapp", o piesă scurtă, scrisă într-un act de Samuel Beckett.

Spectacolul a fost în limba germană, dar tradus în română, fiind recomandat de Constantin Chiriac. "E frumos să îl primim pe domnul președinte în primul teatru construit pe teritoriul României. (...) Sperăm din toată inima să aibă parteneri în București la fel de buni ca aici, la Sibiu, și să poată să facă din România ceea ce a putut să facă ceea ce a putut să facă din Sibiu. Eram convins că va veni. Probabil turbulențele politice nu i-au îngăduit să fie mai mult la FITS", a spus Chiriac.

Citește și: Stenograme: I-am dat 150.000 de euro lui Crin Antonescu! Nu-i ajunge?

De asemenea, a adăugat că prima doamnă a României ar fi dorit să vadă mai multe piese din cadrul FITS. "Prima Doamnă a dorit să vadă mai multe spectacole, dar din păcate nu s-a putut. Noi am recomandat mult mai multe, dumneaei de asemenea își notase mai multe spectacole, dar ne bucurăm că au revenit acasă și este un moment de emoție", a mai adăugat președintele FITS.

Citește și: DNA: O parte din banii primiți mită de cei din Dosarul Chiliman se duceau la B1 TV și România TV

Întrebat dacă Iohannis va mai fi spectator la vreo piesă de teatru din festival, directorul TNRS a spus că nu va dezvălui detalii ce țin de programul primului om din stat.

Citește și: STENOGRAME INCENDIARE Sebastian Ghiță a fost interceptat în dosarul lui Andrei Chiliman

Președintele FITS estimează că, în 2014, la FITS, Carmen Iohannis a văzut opt spectacole, în timp ce Klaus Iohannis doar trei, scrie presa locală.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.