Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce-a fost și ce-a ajuns: Procurorii cer peste 4 ani de PUȘCĂRIE pentru Silvio Berlusconi

berlusconi

Parchetul din Siena, Toscana, a cerut joi o sentinţă de patru ani şi două luni de închisoare pentru fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, acuzat de influenţarea unui martor, relatează media, preluate de AFP, potrivit AGERPRES.

Procesul, aşa-numit Ruby-ter, este un alt capitol din scandalul "Rubygate" şi al petrecerilor "bunga-bunga" pe care Silvio Berlusconi, acum în vârstă de 83 de ani, le organiza în luxoasa sa vilă din împrejurimile oraşului Milano.

În virtutea legii italiene, tribunalul din oraşul unde a fost efectuat primul virament pentru cumpărarea unui martor favorabil devine cel în care se judecă dosarul, în cazul de faţă Siena, dar Berlusconi este judecat pentru fapte similare la Milano, Roma sau Torino.

Citește și: Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

În cazul de la Siena, el este acuzat că a plătit un pianist din acest oraş, Danilo Mariani, pentru ca acesta să depună o mărturie falsă privind petrecerile "bunga-bunga" la care participa în calitate de muzician.

Parchetul a cerut o pedeapsă de patru ani şi şase luni pentru Mariani.

Primul proces "Rubygate", după numele tinerei marocane Karima El-Mahroug, zisă Ruby, i-a adus lui Berlusconi o condamnare în primă instanţă, în iunie 2013, de şapte ani de închisoare pentru prostituarea unei minore şi abuz de putere.

Magnatul media a fost însă în cele din urmă achitat definitiv în acest dosar în martie 2015, de către Curtea de casaţie.

Procesul Ruby-bis i-a vizat pe doi apropiaţi ai lui Silvio Berlusconi acuzaţi că i-au furnizat prostituate tinere pentru petreceri, condamnaţi în apel la 4 ani şi şapte luni de închisoare primul şi 2 ani şi zece luni al doilea.

Procesul Ruby-ter vizează la modul general viramentele făcute de Silvio Berlusconi către diverse persoane, tinere şi muzicieni care au participat la aceste petreceri, în schimbul tăcerii lor.

Citește și: Izbucnire-fulger a lui Rareș Bogdan: Minciună sfruntată. PNL n-a scutit pe nimeni de taxe

Potrivit parchetului, "bunăvoinţa" acestor femei l-a costat pe Silvio Berlusconi zece milioane de euro între 2011 şi 2015, dintre care şapte numai Ruby, care era minoră când a participat la faimoasele petreceri. Ar fi vorba de bani lichizi, cadouri, maşini, punerea la dispoziţie a unor locuinţe, plata de facturi şi cheltuieli medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.