Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au descoperit procurorii despre un fost președinte de Consiliu Județean al PNL

PNL

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan a fost trimis în judecată după scandalul apărut în presă, unde se preciza că acesta ar fi folosit o diplomă, de absolvire studii superioare, falsă.

Potrivit surselor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au finalizat rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată a fostului liberal.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Fostul președinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan este acuzat, concret, de falsificarea diplomei de licență ”eliberată” de Spiru Haret București, prin care el ar fi putut profesa ca jurist, anunță Gazeta de Cluj.

Prin rechizitoriul emis de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 24.11.2016, s-a dispus:

Trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului SEPLECAN MIHAI (nume anterior SZEPLEKAN MIHAI), […], sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, în formă continuată.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Procurorii au decis, astfel, sesizarea instanţei de judecată în vederea desfiinţării înscrisului falsificat intitulat „Diplomă de licenţă”, având seria D nr. 0115367, aparent eliberată de către Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, emisă pe numele Szeplekan Ş. Mihai.

De asemenea, s-a cerut și sesizarea instanţei de judecată în vederea restabilirii situaţiei anterioare în sensul anulării înscrisului intitulat „Diplomă de master” seria A nr. 0072582 emisă pe numele Szeplekan Ş. Mihai de către Universitatea Ecologică din Bucureşti ca urmare a folosirii unui înscris falsificat, potrivit Gazeta de Cluj.

În cuprinsul rechizitoriul înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca s-au reţinut, în sinteză, următoarele aspecte de fapt:

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

Fapta inculpatului SEPLECAN MIHAI care, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a folosit, în anul 2010, diploma de licenţă falsificată având seria D, nr. 0115367, aparent eliberată de către Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti sub nr. 216/09.12.2006 pe numele Szeplekan Ş. Mihai, înscris oficial ce atestă contrar realităţii că inculpatul este licenţiat în ştiinţe juridice, în vederea susţinerii examenului de disertaţie în cadrul programul master de studii „Ştiinţe penale şi criminalistică” al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, respectiv a folosit în perioada 2008 – 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale diploma falsă indicată mai sus, în vederea creării raporturilor de muncă cu instituţii publice şi cu societăţi comerciale, cu consecinţa încadrării sale în muncă.

Datorită uzului de respectiva diplomă, Mihai Seplecan a profesat la mai multe instituții, încasând lunar salarii în ultimii ani, relatează Gazeta de Cluj.

Citește și: Simona Halep uimește din nou: A anunțat că RENUNȚĂ

Cele șase poziții pe care Seplecan le-a ocupat datorită studiilor sale superioare atestate de diploma acum contestată de procurori:

– în funcţia de Director Dezvoltare în cadrul SC S.S.H. HIDROSERV S.A. – Sucursala Cluj în perioada 26.07.2012 – 01.04.2013, post printre ale cărui cerinţe de eligibilitate se numără studiile superioare tehnice/juridice, specialitatea jurist – consultant juridic, vechime 4 ani;

– în funcţia de referent de specialitate în cadrul SC ELECTRICA FURNIZARE S.A. – Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord Cluj-Napoca în perioada 03.04.2013 – 10.10.2013, respectiv în funcţia de Director adjunct comercial perioada 11.10.2013 – 13.06.2014 în cadrul aceleiaşi societăţi cu capital de stat, posturi printre ale căror cerinţe de eligibilitate se numără studiile superioare;

Citește și: Jennifer Aniston a făcut SEX cu un pilot, copilot și un steward într-un avion / VIDEO

– în funcţia de consilier personal al Primarului com. Sânmartin din jud. Cluj în perioada 01.08.2008 – 31.07.2014, respectiv în perioada 01.04.2015 – 01.06.2015, post care presupune activităţi specifice persoanelor calificate cu studii superioare juridice;

-în funcţia de consilier personal al Primarului com. Sînpaul din jud. Cluj, în perioada 08.06.2009 – 31.06.2012, post printre ale cărei cerinţe de eligibilitate se număra studiile superioare juridice sau administrative;

– în funcţia de consilier personal cu normă parţială al Primarului com. Ţaga din jud. Cluj, în perioada 01.01.2009 –01.08.2012, post care presupune activităţi specifice persoanelor calificate cu studii superioare juridice;

Citește și: Ea e cea mai FRUMOASĂ româncă: Are 25 de ani și e din Timișoara / FOTO HOT

– în funcţia de consilier juridic al Primarului com. Beliş din jud. Cluj, în perioada 01.02.2009 – 31.05.2010, post care presupune activităţi specifice persoanelor calificate cu studii superioare juridice;

– în funcţia de jurisconsult în cadrul SC K&P CONSTRUCT SRL, în perioada 23.10.2008 – 08.06.2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.