Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este și ce își propune RE>PATRIOT. Toate DATELE aici

repatriot

Proiectul Re>patriot, care își propune să determine românii emigrați să se întoarcă în țară prin antreprenoriat continuă cu întâlnirile dintre liderii de business români și comunitățile din Londra și Dublin.

Mulți dintre românii plecați doresc să investească într-o afacere în România, în timp ce în țară este nevoie de tot mai mulți creatori de valoare, motiv pentru care Fundația Romanian Business Leaders, care reunește antreprenori și lideri de business importanți din mediul privat din România, a inițiat acest proiect.

Re>patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din țară. Demersul răspunde în același timp și unei nevoi a României, care are nevoie de expertiză și bune practici internaționale.

Proiectul Re>patriot a fost lansat în primăvara acestui an de și a debutat cu două conferinţe la Torino şi Milano, care au stârnit un mare interes și la care au participat câteva sute de compatrioţi stabiliţi în Italia.

DETALII SUPLIMENTARE DESPRE RE>PATRIOT

La conferințele din Londra și Dublin, care vor avea loc pe 18 și respectiv 20 Septembrie vor fi promovate oportunităţile de a face afaceri în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte. La aceste conferințe sunt așteptați cât mai mulți români interesați să facă afaceri acasă.

Printre speakeri se numără Felix Pătrășcanu, acționar FAN Courier, Sergiu Manofu, manager Travel Idea, Felix Tataru, președinte GMP Group, Gabriel Istoc director general B-Team, Florin Furdui de la PortlandTrust și Marius Bostan acționar la VMB Partners.

„Principalele bariere ale românilor plecați care doresc să investească în țară țin de lipsa informațiilor și teama de a nu pierde banii investiți. Ne-am propus să îi ajutăm cu informații despre ce presupune deschiderea unei afaceri în România, despre procedurile legale, despre finanțare, despre ocaziile de a face afaceri în diferite domenii. Din acest motiv mergem să ne întâlnim cu  antreprenorii și comunitățile de români plecați ca ei să poată lua decizii informați și inspirați. Demersul răspunde în același timp și unei nevoi a României ”, a declarat  Felix Pătrășcanu unul din liderii RBL.

 

Re>patriot se adresează Diasporei și în acest an în special românilor care trăiesc în Italia, Spania și Marea Britanie și vizează crearea unei comunități care să inspire și să motiveze dar și să consilieze pe cei care doresc să investească în țară.

“Romania are nevoie de valoare suplimentară iar românii plecați care doresc să se întoarca sunt o resursă de expertiză si cunoștințe de pe urma cărora putem beneficia cu toții. Conferințele din străinătate dar și platforma online își propune să îi pună în legatură pe românii care doresc să investească în Romania, să-și împărtășească cunoștințele și experiențele. In egală măsură prin această platformă pot intra în legatură cu antreprenorii din țară pentru a afla informații relevante despre antreprenoriat în Romania.” a declarat Sergiu Manofu, membru al echipei de proiect și acționar la Travel Ideea

Mai multe informații despre inițiativă sunt disponibile pe www.repatriot.ro și pe https://www.facebook.com/repatriot , care integrează informații informațiii utile despre oportunitățile de investiții și poveștile de succes ale antreprenorilor români.

„Lucram pentru refacerea încrederii între Diaspora şi România. Diaspora a ajutat până acum ţara şi noi avem datoria să le oferim ocazia să o facă.  Contribuţia antreprenorială a românilor ce trăiesc și fac afaceri în afara tării ar putea avea un efect de important pentru creşterea economică. Acțiunea în țară a întreprinzătorilor români și procesul de investire făcut în România poate atrage noi investitori străini din ţările de adopţie, mărind efectul economic. Construirea unui sistem antreprenorial solid va facilita atragerea în țară a mai multor categorii profesionale de care avem mare nevoie sau care părăsesc şi acum în număr destul de mare ţara.” a declarat Marius Bostan liderul proiectului Repatriot.

Despre conferințele din Londra și Dublin

Conferinta de la Londra va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 18:45 și în St Mary Magdalene Church, Holloway Road, London N7 8LT (stația de metrou cea mai apropiata: ‘Highbury & Islington’) Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile la http://repatriot.ro/conferinta-londra/

Conferința de la Dublin va avea loc pe 20 septembrie la ora 15:00 în Red Cow Inn, Naas Road, Dublin 22, Sala Phoenix. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile la http://repatriot.ro/conferinta-dublin/

 

Vor urma conferințe în luna octombrie la Madrid si Valencia. Ultima conferința din acest an va fi de 1 Decembrie la Alba Iulia.

Despre RBL

Fundația Romanian Business Leaders (FRBL) este o organizație non-partizană, neguvernamentală și non-profit a cărei misiune este construcția unei țări mai bune pentru mediul de afaceri și locuitorii ei. Mai multe detalii la www.rbls.ro.

Persoana de contact: mona.gheorghe@rbls.ro, 0729.729.217

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.