Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le pregătește PSD 'partenerilor' de la UNPR/ surse

sah

Social-democrații se reunesc joi și vineri în Comitetul Național Executiv (CExN) al partidului. Va fi cea mai importantă reuniune din acest an, mai ales că vine după lungul turneu al președintelui Liviu Dragnea prin Israel și la Bruxelles.

Cele mai importante teme vor fi cele referitoare la relațiile viitoare cu PUNR-ul condus de Gabriel Oprea și felul în care va acționa partidul la presiunile PNL și nu numai de a se merge la votul în două tururi pentru alegerea primarilor.

Surse la vârful PSD susțin pentru STIRIPESURSE.RO că majoritatea PSD înclină pentru liste proprii la locale, iar răceala afișată de Liviu Dragnea în ultimele zile indică clar faptul că și acesta ar înclina spre aceeași variantă.

Vezi și: PSD vrea să fie tigru regional în Europa. Culisele vizitei lui Dragnea la Bruxelles

Variantele sunt destul de clare:

1.Liste comune: Varianta este susținută de o minoritate din PSD, dar de o majoritate din UNPR. Varianta ar fi fezabilă pentru PSD doar în măsura în care studiile vor indica faptul că ar pierde destul de mult fără UNPR și că în absența actualilor parteneri partidul ar fi izolat pe scena politică.

2.Separat, dar pe liste comune și candidați comuni în anumite localități: Foarte puțin inclină spre o astfel de variantă. Impedimentul principal e acela că ambele electorate ar fi bulversate și nu s-ar câștiga mai nimic.

3.Separat cu promisiunea unor alianțe postelectorale: Convine foarte mult majorității liderilor PSD care ar avea libertate de a conveni la nivel local ce doresc mai ales acolo unde relațiile cu ”colegii” de la UNPR nu sunt bune deloc.

Foarte probabil ca ultima variantă să fie și cea agreată de majoritatea social-democraților. Insă PSD riscă enorm pentru că ar pecetlui ceva de care se cam tem - votul în două tururi la primari.

”Aruncat în stradă” UNPR-ul va cere alegeri în două tururi la primari pentru că pe cont propriu un astfel de sistem l-ar avantaja. Sâmbătă la Brașov cei de la UNPR au și ei o adumare decisivă în CExN al UNPR și în funcție de deciziile PSD se vor tranșa și acolo lucrurile. Potrivit informațiilor noastre chiar și o indecizie a PSD va conduce cu siguranță la decizii în tabăra UNPR.

Vezi și: Nastase, pozitie ferma in scandalul votului in doua tururi de scrutin: Naivitatea (PSD) a pierdut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.