Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Nistor dezvăluie cel mai mare secret al filmului 'Mihai Viteazul'. Ce mare actor a dublat vocea lui Amza Pellea și de ce s-a luat această decizie

captura youtube

În anul 1971, filmul „Mihai Viteazul”, regizat de Sergiu Nicolaescu și scenarizat de Titus Popovici, a marcat cinematografia românească, devenind un simbol al eroismului național. Rolul principal, interpretat de Amza Pellea, a oferit o reprezentare memorabilă a domnitorului dornic de unirea Principatelor Române.

În centrul acestor eforturi epice s-a aflat Amza Pellea, un actor de o rară profunzime și carismă, ale cărui performanțe au devenit puncte de referință în arta actoricească din România.

Amza Pellea, cea mai bună alegere

Alegerea actorului pentru rolul Mihai Viteazul nu a fost lipsit de provocări. Era necesar un actor cu o prezență scenică impunătoare, capabil să transmită complexitatea și forța de caracter a domnitorului. Amza Pellea, deja cunoscut pentru rolurile sale memorabile, s-a dovedit a fi alegerea perfectă, reușind să capteze esența și spiritul luptător al lui Mihai Viteazul.

Cel mai mare secret al filmului „Mihai Viteazul”

Deși filmul a avut un succes uriaș, ocupând locul 3 în topul celor mai vizionate filme românești, puțini au fost conștienți de un detaliu surprinzător: vocea lui Mihai Viteazul nu i-a aparținut lui Amza Pellea. Regizorul Sergiu Nicolaescu și echipa sa au luat o decizie controversată, optând pentru dublarea vocii actorului principal cu cea a lui Emanoil Petruț, un alt nume proeminent al scenei românești.

Amza Pellea însuși a solicitat ca vocea sa să nu fie folosită pentru personajul principal

Potrivit afirmațiilor criticului de film Irina Margareta Nistor, Amza Pellea însuși a solicitat ca vocea sa să nu fie folosită pentru personajul principal. Motivul? Actorul considera că accentul său și tonalitatea vocii nu se potriveau cu gravitatea și dramatismul necesar rolului. „Amza Pellea a spus că are accent și nu are o voce suficient de dramatică pentru personajul principal… A fost dorința lui specială,” a dezvăluit Irina Margareta Nistor în podcastul „Vreau să știu”, a lui Cătălin Oprișan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.