Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu aleşii locali traseişti? Răspunsul surprinzător al unui vicepreşedinte PNL

Traseism_politic

Curtea Constituţională (CCR) a decis, pe 17 decembrie, că legea de aprobare a OUG 55/2014, cunoscută ca "Ordonanţa traseiştilor", pentru că a dat voie aleşilor locali să schimbe partidul, este neconstituţională. Legea s-a întors pe masa parlamentarilor, care vor decide ce se va întâmpla cu aleşii locali care şi-au părăsit partidele în baza ordonanţei.

Unul dintre partidele care a pierdut cei mai mulţi aleşi locali înainte de prezidenţiale este PNL, partid care a atacat legea la CCR. Liberalii i-au dat în judecată pe toţi cei care, sub acoperirea ordonanţei, au plecat din PNL. Potrivit unor lideri liberali, nu mai există temei juridic pentru a menţine mandatele aleşilor locali traseişti.

Această poziţie este contrazisă de vicepreşedintele PNL Nicolae Robu, primarul Timişoarei. În calitate de preşedinte al PNL Timiş, Robu a fost primul lider liberal care a primit în filiala pe care o conduce aleşi locali de la alte partide, în baza OUG 55/2014. Acesta susţine că aleşii locali traseişti ar trebui să rămână în partidele la care au trecut şi să-şi păstreze funcţiile.

"La câtă jurisprudenţă cunosc eu, profesor universitar de calculatoare, nu cred că ar trebui să se întâmple nimic, având în vedere pe de o parte că este statuat că ordonanţele de urgenţă intră în vigoare / produc efecte imediat, iar pe de altă parte că şi deciziile CCR sunt subordonate principiului neretroactivităţii", a declarat Nicolae Robu, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, care va fi publicat integral pe 1 ianuarie.

Citeşte şi: CCR despre pierderea mandatului traseiștilor: O consecinţă firească şi logică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.