Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vor face membrii PRM după moartea lui Vadim?

Decesul lui Corneliu Vadim Tudor pune capăt zbaterilor PRM care oricum era în disoluție de câțiva ani buni. O dată cu plecarea din lume a Tribunului, PRM-ului i se poate recunoaște, oficial, decesul, după o moarte clinică îndelungată. Ce se va întâmpla pe mai departe cu membrii PRM sau cu simpatizanții lui Vadim?

Acum un an, apărea pe scena politică Partidul România Unită, pe care mulți l-au criticat ca fiind continuatorul formațiunii lui Vadim. Pe rețelele de socializare de astăzi și pe comentariile la articolele despre decesul Tribunului se pot găsi multe opinii ale cititorilor care pot fi sumarizate prin parafraza că PRM a murit, trăiască PRU! De altfel, în ultima perioadă de existență, și revista România Mare a publicat mai multe editoriale ale liderului PRU.

Iată ce declara ieri academicianul Eugen Simion la postul Realitatea TV:  ”atât timp cât există personaje ca Laszlo Tokes, care spune lucruri abominabile despre poporul român...., trebuie să existe şi în partea cealaltă un discurs la fel de vehement. Discursul lui Vadim Tudor va fi continuat în politică, poate modernizat....un tip de extremism naşte un răspuns la fel de extremist”. Așadar, academicianul prezice o continuare a discursului lui Vadim, ”poate modernizat”.

Având în vedere că în rândurile PRU se regăsesc foști membri ai PRM, veniți, în anumite cazuri, în bloc, cu întreaga filială, putem presupune că noul partid naționalist îi va culege pe mulți din cei care l-au urmat pe Vadim în vremurile lui de glorie.

Și presa din România și din Ungaria l-a comparat de multe ori pe Diaconu cu Vadim. De exemplu, Evenimentul Zilei l-a numit ”un Vadim cu cioc”. Mai mulți politicieni maghiari sau presa din Ungaria, precum și reprezentanții romilor au fost de părere că PRU continuă opera PRM. Un mare cotidian maghiar a vorbit acum 10 zile chiar de Renașterea naționalismului românesc prin partidul fondat de Bogdan Diaconu (AICI http://www.stiripesurse.ro/presa-maghiara-alarmata-de-politica-romaneasca_966154.html).

Kelemen Hunor a declarat în urmă cu ceva timp, într-un interviu în presa de limbă maghiară preluat și de știripesurse (AICI http://www.stiripesurse.ro/udmr-a-descoperit-adevaratul-pericol-la-adresa-maghiarimii-din-romania_942740.html), că liderul PRU este ”mai periculos” decât Corneliu Vadim Tudor sau decât Gheorghe Funar pentru că nu doar face declarații și scrie despre subiectul minorităților, ci, fiind avocat, ”acționează ca un avocat”, cu referire la proiectele de lege depuse de noul lider naționalist la Parlament împotriva extremismului maghiar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.