Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Kazah prezentă cinci filme de excepție la Cinema Elvira Popesco - VIDEO

KMGI
poster festivalul de film kazah

Ambasada Republicii Kazahstan în România, în colaborare cu KMG International, oferă iubitorilor de film cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Kazakh. Festivalul, unul dintre cele mai mari de acest fel din Europa, se desfășoară între 23 și 25 octombrie, la Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez), potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Facebook a început testele. Cum va funcţiona noul serviciu paywall

“Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 26 de ani de independență în Kazahstan. Ne face deosebită plăcere să prezentăm în continuare istoria și evoluția poporului nostru prin intermediul marelui ecran. Atât kazahii cât și românii au o istorie autentică și fascinantă, marcată de lupte pentru modernizarea și transformarea de succes a statelor noastre,” a explicat Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, E.S. Daulet Batrashev.

"Am fost un partener al statului român și un investitor strategic major în industria și economia locală timp de 10 ani. Am reușit să consolidăm o punte în domeniul energiei între România și Kazahstan și am creat parteneriate de afaceri puternice. Cu acest eveniment, mergem mai departe și ne întărim legăturile culturale, conștientizând evoluția noastră istorică  asemănătoare, ca țări care au luptat continuu pentru independență și și-au perpetuat valorile culturale în vremuri dificile," a declarat Alexey Golovin, Vicepreședintele KMG International.

Programul festivalului include cinci proiecții cinematografice produse de regizori kazahi, ce ilustrează peste 500 de ani de istorie și cultură bogată și diverse teme precum legăturile de familie, iubirea, singurătatea, eroismul, solidaritatea și lupta pentru libertate.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, publicul va putea viziona următoarele filme:

Luni, 23 octombrie, ora 20.00 - Sabia cu diamante (2017);

Marți, 24 octombrie, ora 18.30 – Repatriatul (2017); 20.30 - Drumul către mama;

Miercuri, 25 octombrie, 18.30 - Străinul (2015); 20.30 – Nucul

Actrițele Altynay Nogerbek ("Drumul către mama") și Ingkar Abdirash ("Sabia cu diamante") se vor alătura publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri la sfârșitul filmelor, iar reputatul comentator de film Irina Margareta Nistor va participa la deschiderea Festivalului.

Partenerii instituționali ai evenimentului sunt Institutul Francez / Cinematograful Elvire Popesco, Studioul de film Kazakhfilm, Institutul Cultural Român.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru 24 și 25 octombrie, iar pe 23 octombrie accesul publicului este gratuit.

Citeşte şi: Festivalul Național de Teatru se deschide oficial cu spectacolul 'Hamlet | Collage' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.