Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai CONTROVERSATĂ și BOGATĂ judecătoare a rămas fără funcție: Klaus Iohannis a semnat decretul

Lavinia Nicoleta Coţofană

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Arad a Laviniei-Nicoleta Coţofană ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

În octombrie 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Laviniei-Nicoleta Coţofană şi a decis să o excludă din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare constând în "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii", şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă".

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

Lavinia-Nicoleta Coţofană a devenit cunoscută după ce vrut să candideze la șefia CSM și a spus că e fost ofițer SRI. În plus, ea are și o avere impresionantă, fiind numită, de presă, cea mai bogată judecătoare. Lavinia Coțofană a fost anchetată de Inspecția Judiciară a CSM, ea fiind acuzată, chiar de către șeful său, că și-ar fi primit soțul, avocat și fost condamnat pentru corupție, în birou unde îi acorda acces la date.

Coțofană dădea detalii halucinante despre modul în care operează. Ea spunea că i-a înregistrat pe inspectorii CSM când au mers să-i facă un raport, după ce a făcut plângere penală pentru că ar fi fost monitorizată, zice ea, fără mandat.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

Averea lui Coțofană e compusa din bijuterii de peste 240.000 de euro, 12 terenuri agricole si intravilane, doua case, doua apartamente, doua garsoniere si doua spatii comerciale. Ea a dat o explicatie controversata cu privire la provenienta avutiei ei considerabile.

"Averea mea e dobandita legal. Femeile frumoase si inteligente primesc si cadouri. Eu nu am ascuns nimic. Eu nu cred ca un judecator bun trebuie sa fie sarac. Eu am mostenit ceea ce am sau am primit cadouri in perioada in care am fost ofiter SRI", a declarat, acum ceva timp, fostul magistrat.

Citește și: Lovitură de proporţii în Europa cu implicaţii MAJORE în România: Afacere de miliarde în Marea Neagră – o mare bancă îşi DISTRUGE concurenţa

Şeful statului a semnat şi alte decrete referitoare la magistraţi:

- judecătorul Marian Bogdan Stoica de la Judecătoria Brezoi a fost eliberat din funcţie şi numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani;

- procurorul Mihuţ Mihuţ, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, şi procurorul Gabriela Ghiţu, procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, vor fi eliberaţi din funcţie de la 1 decembrie ca urmare a pensionării, în timp ce procurorul Cerasela Georgescu, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, este eliberată din funcţie întrucât se pensionează de la 1 ianuarie 2018.

Citește și: Surpriză de proporții la Antena 1: Cine a câștigat marele premiu ‘Chefi la cuţite’ și a încasat premiul de 30.000 de euro

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.