Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai importantă știre geopolitică a momentului

geopolitica

stiripesurse.ro vă prezintă principalele subiecte din presa zilei, având ca subiect central o analiză a consultantului politic Cozmin Gușă referitoare la o mișcare interesantă din punct de vedere geopolitic - numirea lui Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei, în fruntea Consiliului de Administraţie a Rosneft.

realitatea.net:

Cea mai importantă ştire geopolitică a momentului. Aşa a catalogat consultantul politic Cozmin Guşă numirea lui Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei, în fruntea Consiliului de Administraţie a Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din lume. Mai mult Guşă a mai subliniat că după ce compania chineză CEFC a investit 8 miliarde de euro în Rosneft, de fapt, Rusia, Germania şi China şi-au dat mâna pentru a administra cea mai puternică companie petrolieră din lume.
Întrebat dacă actuala conducere a Germaniei are de ce să se teamă după pasul făcut de Gerhard Schroder, Cozmin Guşă a spus:
"Nu ştiu dacă trebuie să se teamă cineva. Probabil că ai anunţat ştirea geopolitică a momentului din lume, Gerhard Schroder este cel mai influent politician german, inclusiv astăzi, atenţie revin şi repet, cel mai important politician german. Din punct de vedere economic, în plan energetic, ruşii şi germanii şi-au dat mâna, asta este o ştire pe care noi am dat-o de multe ori. Dar asta este mai mult decât atât. Cunoscătorii ştiu că cea mai mare companie chineză CEFC, care mai nou este şi acţionarul majoritar Rompetrol, după ce a cumpărat partea cazacilor, a investit în ultima vreme, a căpătat de la statul rus această permisiune, să investească peste 8 miliarde de euro în Rosneft", a explicat consultantul politic.
Pactic, Rusia, China Germania care s-au unit pentru a administra cea mai puternică companie petrolieră din lume, consideră Cozmin Guşă, care observă că lumea s-a schimbat, dar noi "nu ne dăm seama de acest lucru, nu facem paşi".
"Imaginea este asta: cea mai mare companie petrolieră din lume primeşte din partea chineză un influx de capital direct de peste 8 miliarde de euro şi îl pune ca şef al consililului de Adminisitraţie pe cel mai important politician, persoană influentă din Germania, pe Gerhard Schrorder. După cum spuneam, lumea s-a schimbat, nu ne dăm seama de acest lucru, nu facem paşi. Şi în logica discuţiilor în urma acestei ştiri de astăzi, la final de săptămână, de departe, după mine, este cea mai importantă ştire economică a anului cu impact geo-economic: Rusia, China Germania care s-au unit pentru a administra cea mai puternică companie petrolieră din lume", a încheiat  Guşă.(Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Cu cât „numele” este mai cunoscut în piaţă, mai vizibil, cu atât şansele de a fi recrutat sunt mai mari. Sunt CEO care s-au plimbat prin companii din diferite domenii fără ca primul lor succes să fie atins şi replicat în celelalte firme. De fapt, sunt CEO de meserie, primii pe lista firmelor de recrutare şi cei mai abordabili în schimbarea jobului.
Cu toate că acţionarii şi proprietarii firmelor ştiu că directorul recrutat le poate pleca imediat dacă primesc o ofertă mai bună, totuşi mizează pe el, iar directorul de HR răsuflă uşurat. În cazul în care CEO-ul ales nu este bun, responsabilitatea alegerii lui nu le aparţine. Responsabilitatea este a CV-ului, a poziţiilor anterioare şi a faptului că un board preferă să aleagă un nume decât pe cineva outsider.
Când este să alegi un outsider, iar acesta eşuează, pot să cadă multe capete: cine l-a adus, cine l-a promovat, cine a garantat pentru el, având în vedere că nu avea un CV pe măsură.
Ca la investiţii, în cazul în care vă uitaţi în hârtiile prin care vi se prezintă un fond sau altul şi sunteţi „hăituiţi” cu diferite oferte de plasare a banilor, rezultatele trecutului nu reprezintă o garanţie pentru viitor. Dacă vine o criză, toţi banii voştri plasaţi în fonduri de investiţii, care au avut succes în trecut, sunt pierduţi peste noapte şi nimeni nu va mai răspunde la telefon.
Totuşi, fondurile de investiţii, de toate felurile, reuşesc să găsească în fiecare lună clienţi care să investească în titlurile lor. Lăcomia trecutului şi a câştigurilor este mai puternică decât prudenţa viitorului.
Aşa este şi în business, în recrutare, în alegerea unor directori executivi. Cei care trebuie să decidă pe cine aleg preferă să meargă pe experienţa trecutului, a unui „nume”. În cazul companiilor cotate la bursă, mai bine îl recrutezi pe Neymar, din care să trăieşti cel puţin doi ani vânzându-le acţionarilor o poveste, decât să promovezi un fotbalist fără „nume” din interior.
Un CEO cu experienţă ştie să ţină o şedinţă executivă, are rutina discuţiilor din board, unde totul este politică şi poziţionare, ştie să jongleze cu cifrele astfel încât un minus să fie prezentat ca un plus, are experienţa unor interviuri în presă în care a apărut bine. (Mai multe detalii AICI)

Digi24:

Corupția nu va fi tolerată, dar „refuz să transform Ungaria în România”, spunea Viktor Orban acum doi ani. O declaraţie de principiu care, deşi făcută la Budapesta, pare să fi avut ecouri largi la Bucureşti. Unde, e tot mai limpede, atitudinea UDMR faţă de lupta anticorupţie se potriveşte de minune cu direcţia şerpuită trasată de premierul ungar.
După ce şeful statului a declarat că vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Rovana Plumb ar fi trebuit să părăsească Executivul, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea l-au atacat dur.
În trena celor doi a intrat, însă, şi Kelemen Hunor. "În mod cert, așteptările erau mai mari din partea comunității maghiare față de președintele Iohannis. Nimeni nu s-a așteptat la o mare revoluție din partea președintelui, dar nici nimeni nu s-a gândit că în mandatul lui se fac pași înapoi", a punctat, joi, liderul UDMR.
Procedând astfel, Hunor a mai ratat o ocazie să tacă. Sub conducerea sa, formaţiunea a derapat dramatic în chestiunea consolidării statului de drept, diminuării corupţiei din politică, ori debranşării grupărilor de crimă organizată de la conducta bugetului. Hazardul moral caracterizează cel mai bine şi selecţia candidaţilor UDMR pentru alegeri, ori pentru numirea în funcţii publice la nivel local şi central.
De altfel, diferenţele dintre UDMR şi PSD, dintre UDMR şi ALDE tind spre zero. Consider că, din cele expuse mai jos, se poate deduce de ce se întâmplă asta, de ce Kelemen Hunor şi-a pus în buletinul politic numele lui Liviu Dragnea şi poza lui Călin Popescu Tăriceanu, ca atare, de ce a ajuns să servească interese personale şi de grup, iar nu interesul public. (Mai multe detalii AICI)

Agerpres:

Conservatorii la putere în Polonia au înființat o comisie parlamentară însărcinată să examineze valoarea compensațiilor legate de-Al Doilea Război Mondial pe care le cer Germaniei, a anunțat vineri președintele acestei comisii.
"Vrem să ne demarăm activitatea în parlamentul polonez care se va încheia cu o analiză a sumei estimate pe care Germania o datorează Poloniei", a declarat șeful comisiei, Arkadiusz Mularczyk, pentru agenția poloneză de presă PAP.
Acest parlamentar din cadrul partidului conservator Lege și Justiție (PiS) a adăugat că nu a fost stabilit niciun termen legat de rezultatul evaluării.
Chestiunea compensațiilor de război germane, considerată ca încheiată de mai mulți ani, a fost relansată la 28 iulie de șeful partidului conservator naționalist aflat la putere, Jaroslaw Kaczynski.
În cursul lunii septembrie, premierul polonez, Beata Szydlo, provenită tot din rândurile PiS, a apreciat că țara sa are "dreptul" la compensații.
Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a răspuns la acea dată că problema a fost reglată deja când "Polonia a adoptat o decizie cu caracter obligatoriu, în august 1953 (...), pentru a renunța la noi compensații de război".
Guvernul conservator de la Varșovia contestă validitatea acordului din 1953, un dictat impus de Uniunea Sovietică, în opinia sa. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.