Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai puternică organizație a PNL din țară și-a lansat candidații fără liderii de la centru

PNL

Organizaţia Alba a Partidului Naţional Liberal, considerată cea mai puternică din ţară, şi-a lansat marţi seara candidaţii la alegerile parlamentare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezenţa câtorva sute de delegaţi şi în absenţa liderilor de la centru, cu toate că la eveniment fusese anunţată participarea secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, şi a şefului campaniei electorale, Gheorghe Falcă.

Un singur actual parlamentar liberal de Alba, senatorul Alexandru Pereş, se află pe lista de candidaturi, acesta ocupând prima poziţie la Senat. Aflat în Parlament din 1996, având la activ două mandate de deputat şi trei de senator, Alexandru Pereş este cel mai longeviv parlamentar de Alba.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

'PNL are toate premisele de a câştiga alegerile parlamentare şi de a da viitorul guvern al României. (...). Trecutul recent ne recomandă ca preferaţi ai electoratului, şi aici în judeţul Alba, şi în alte părţi', a declarat Alexandru Pereş, care a adăugat că recomandarea nu este garanţia succesului şi că, în consecinţă, este nevoie de multă muncă.

'E nevoie să dinamizăm şi să-i atragem pe cei nehotărâţi încă. (...). Suntem cei mai buni din ţară şi dorim să rămânem la fel', a spus Pereş, care şi-a încheiat discursul recitând două strofe din poezia 'Decebal către popor', scrisă de George Coşbuc.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Secretar general adjunct al PNL, Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, ocupantul primei poziţii pe lista pentru Camera Deputaţilor, s-a arătat convins că PNL va câştiga alegerile.

'Poate nu suntem la ora actuală cea mai în formă echipă, dar vă spun un lucru: preşedintele Iohannis nu va desemna niciodată un premier penal, venit de la PSD şi niciun orice alt premier venit de la PSD atâta timp cât în spatele lui stă un păpuşar condamnat penal, domnul Dragnea. Noi vom face guvernul şi vă rog să credeţi în acest lucru.(...). Avem toate şansele să câştigăm. (...). O să câştigăm alegerile pentru că avem o listă de candidaţi noi, cu experienţă, oameni buni, care au lăsat ceva în spatele lor. Şi mai avem un lucru: îl avem pe Cioloş, pe care toată lumea astăzi, probabil, că nu-l iubeşte foarte mult. Omul ăsta este un munte, un munte de bun simţ', a declarat Florin Roman.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Acesta a mai amintit că organizaţia Alba a PNL este singura care a câştigat cu peste 50% alegerile locale, când a 'spart toate recordurile': primul loc pe ţară, Blajul - cel mai bun rezultat între municipiile din România, 58 de primării câştigate şi cel mai mare număr de consilieri locali.

Primarul comunei Horea, din Apuseni, Corneliu Olar, fost deputat între 2008 şi 2012, ocupant al poziţiei a doua pe listă la Camera Deputaţilor, considerată eligibilă, a criticat în discursul său Partidul Social Democrat.

Citește și: Manny Pacquiao anunță un nou MECI AL SECOLULUI cu Floyd Mayweather

'Oare cine ne-a îngenuncheat pe noi, moţii, cu marile firme străine, să fim robii lor? Cine credeţi? Ion Iliescu şi Guvernul Năstase, care în 2002 au dat toată averea moţilor pe mâna companiilor străine, austriece. (...). Au dat un cod silvic copiat de pe vremea marilor imperii austrice. L-au plagiat. (..) Acum suntem robii altor imperii. (...). La ora actuală, moţii nici lemnul de foc nu mai au voie să-l exploateze, să-l ducă acasă', a susţinut Olar. Acesta şi-a mai acuzat foştii colegi de Parlament că nu ştiau unde este Ţara Moţilor. 'Mulţi (...) nu ştiau ce înseamnă moţ. (...). Vă daţi seama cine conducea ţara? Că erau majoritatea din PSD. Nu ştiau unde se află Ţara Moţilor', a declarat Olar.

Liderii liberalilor din Alba, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, şi-au arătat şi ei convingerea că PNL va obţine victoria în decembrie, îndemnându-i pe cei prezenţi să meargă în campanie să vorbească cu electoratul.

Citește și: Robert De Niro a făcut scandal cu Arnold Schwarzenegger: Ce s-a întâmplat între cei doi actori

'PNL a câştigat şi va câştiga şi în decembrie, aşa cum a făcut-o şi în vară. (...). Să mergem să vorbim cu oamenii până când ne rupem papucii. Şi în toamna asta vrem să rupem papucii pentru a putea să vorbim cu oamenii direct. Este foarte important să discutăm cu oamenii', a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, liderul PNL Alba, a menţionat că susţine programul lui Dacian Cioloş deoarece este singurul în care se regăseşte, scrie agerpres.ro.

Citește și: Usain Bolt dă cărțile pe față: Ce spune despre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

'Şi eu susţin Programul 100 al premierului Cioloş (...) pentru că în acest program eu, ca om care a lucrat atât în administraţie, mă regăsesc. Sunt lucruri pe care le doresc pentru administraţie de o grămadă de timp', a conchis Hava.

PNL a depus în Alba liste complete atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.