Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO îl reabilitează pe Silvio Berlusconi: a decis să scoată de pe rol cazul privind ineligibilitatea fostului şef al guvernului italian

berlusconi

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a decis marţi să scoată de pe rol cazul privind ineligibilitatea fostului şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, care, reabilitat de justiţia ţării sale, şi-a retras oricum cererea în iulie, informează marţi AFP, informează Agerpres.

"Marea Cameră a Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) a decis, cu majoritate de voturi, să scoată cazul de pe rol. Această decizie este definitivă", a anunţat instanţa europeană.

În pofida retragerii cererii lui Berlusconi, CEDO ar fi putut să examineze totuşi cazul pe fond, dacă ar fi văzut în el o problemă de principiu de dezbătut, ceea ce ea nu a făcut în final.

"Nicio circumstanţă specială privind respectarea drepturilor omului nu cere examinarea cazului", a estimat CEDO.

Silvio Berlusconi, 82 de ani, a fost condamnat la şase ani de ineligibilitate după ce primise o condamnare pentru fraudă fiscală în 2013 în cazul Mediaset, însă a fost "reabilitat" în mai de Tribunalul pentru aplicarea pedepselor din Milano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.