Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia: Comuniştii îşi confirmă susţinerea pentru noul guvern de coaliţie condus de Andrej Babis

cehia harta

Partidul Comunist ceh (KSCM) şi-a confirmat sâmbătă sprijinul pentru cel de-al doilea guvern de coaliţie condus de premierul Andrej Babis, numit miercuri de preşedintele Milos Zeman, relatează AFP şi dpa.

"Grupul parlamentar al KSCM va sprijini în mod activ guvernul minoritar format din partidul ANO (al lui Andrej Babis) şi Partidul Social Democrat (CSSD) la votul de încredere" din parlament de pe 11 iulie, a declarat liderul KSCM, Vojtech Filip, în cadrul unei conferinţe de presă după o şedinţă a conducerii partidului.

Partidul ANO, condus de Andrej Babis, a câştigat alegerile în octombrie anul trecut, dar a avut nevoie de aprobarea parlamentară pentru a guverna. Pentru a depăşi impasul politic, s-a convenit crearea unei coaliţii guvernamentale cu social-democraţii.

Totuşi, beneficiind de numai 93 dintre cele 200 de mandate în camera inferioară a parlamentului, coaliţia guvernamentală a avut nevoie de sprijinul Partidului Comunist, care va avea astfel un cuvânt de spus în politica din Cehia după aproape trei decenii de la căderea regimului autoritarist de la Praga. 

Cu sprijinul comuniştilor, coaliţia va dispune astfel de 108 din cele 200 de mandate din Camera Deputaţilor, cea mai importantă din cele două camere ale parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.