Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai mulţi români se aşteaptă la scumpirea gazelor după liberalizarea pieţei, la 1 iulie, arată un sondaj de opinie

pretul gazelor

Majoritatea consumatorilor casnici de gaze, adică 45% dintre cei care au participat la un sondaj pe această temă, se aşteaptă la scumpiri după 1 iulie, când piaţa va fi complet liberalizată, şi doar 20% cred că vor plăti o factură mai mică, potrivit Agerpres.

Citește și: Pleacă DUBA POLIŢIEI după fostul colonel SRI Daniel Dragomir - CAB l-a condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

În acelaşi timp, 34% dintre respondenţi cred că preţurile vor rămâne neschimbate, arată studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze - percepţii", desfăşurat online în luna iunie de către iSense Solutions, pe 800 de clienţi casnici de gaze naturale din mediul urban.

Citește și: ZIUA CEA MAI LUNGĂ pentru ex-colonelul SRI Daniel Dragomir - Curtea de Apel ATÂRNĂ între condamnarea sau achitarea acestuia

"Clienţii casnici primesc cu o doză de scepticism vestea liberalizării pieţei de gaz. Motivul principal ţine de factorul financiar, dar mingea este acum în curtea furnizorilor de energie pentru a veni cu oferte relevante care să convingă o piaţă destul de statică până acum", afirmă Andrei Elvădeanu, Head of Market Strategy, iSense Solutions, citat într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Sondajul mai relevă faptul că românii sunt informaţi cu privire la liberalizarea care urmează să se întâmple la 1 iulie: 78% dintre clienţii casnici ştiu deja despre acest lucru.

Pe de altă parte, doar 40% dintre românii din mediul urban care au în prezent un contract reglementat de furnizare a gazelor naturale declară că au primit o notificare scrisă de la furnizorul lor despre liberalizarea pieţei de gaze.

Bucureştenii sunt cei mai informaţi în legătură cu schimbările ce vor surveni de la 1 iulie 2020 pe piaţa gazelor naturale, 79% dintre ei declarând că au aflat despre ele. În ceea ce-i priveşte pe românii cu domiciliul în oraşe care au sub 50.000 de locuitori, ponderea celor ce au auzit despre liberalizarea pieţei de gaz se situează la 77%.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

În rândul clienţilor Engie, 84% au aflat despre liberalizarea pieţei de gaze naturale, în timp ce ponderea clienţilor E.ON care au auzit de schimbări este de 75%. În ceea ce priveşte consumatorii casnici care colaborează cu Enel pentru furnizarea gazelor naturale, 66% dintre ei ştiu despre liberalizarea pieţei de gaze naturale.

Gradul de conştientizare legat de liberalizarea pieţei de gaze naturale este mai mare în zona de sud a României, cu 81% dintre consumatorii casnici de gaze naturale care ştiu deja despre aceste modificări, faţă de 73% dintre clienţii casnici din nordul ţării.

Citește și: Fost vicepremier al României va fi adus cu MANDAT de aducere dacă nu vine la audiere în dosarul Belina - AVERTIZAT de instanță pentru lipsă nejustificată

Cercetarea a fost realizată online, în luna iunie a anului 2020, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârsta peste 18 ani, clienţi casnici de gaze naturale, din mediul urban, decidenţi şi co-decidenţi în alegerea furnizorului de gaze. Gradul de eroare este de +/-3%.

Datele fac parte din studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze - percepţii", realizat de către iSense Solutions pentru a evalua percepţiile românilor privind liberalizarea pieţei de gaze naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.