Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai important discurs din Parlament

casa poporului

Luni toată presa și tot mediul online preocupat de politică au explodat cu comentarii despre lupta epică dintre Dacian Cioloș și Liviu Dragnea. Tema, merită, desigur, comentată. Dar ca impact pentru viitor mi s-a părut mult mai interesantă declarația liderului UDMR.

Spicuiesc

„Ceea ce UDMR şi-a dorit din partea tehnocraţilor a fost crearea unui mai bun, mai transparent proces de luarea deciziilor prin interconectarea actorilor interesaţi şi apropierea statului de cetăţean. (...)Din păcate, nu s-a reuşit acest lucru” (....)

semnalele din teritoriu arată incompetenţă în elaborarea ghidurilor solicitantului aferente programului operativ regional 2014 - 2020 (..)Exemplele sunt numeroase: modificări substanţiale ale prevederilor chiar şi după deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, ceea ce afectează însăşi eligibilitatea multor proiecte, termene de depunere neclare sau comunicate greşit, modificate prin erate apărute ulterior îndeplinirii termenului de depunere. În două dintre regiunile de dezvoltare, mai precis Regiunea de Nord-Vest şi cea de Centru, în urma evaluării, toate proiectele depuse au fost respinse, ceea ce este din orice punct de vedere absurd.(...)

Povara birocraţiei nu a fost înlăturată. Cetăţeanul încă mai stă la cozi la ghişee, cu acte superflue şi documente aberante, iar pentru un răspuns aşteaptă cu lunile”.

Citiți și: UDMR îi loveşte dur pe tehnocraţi: Ce au greşit oamenii lui Dacian Cioloş.

De ce este această declarație importantă? Pentru că definește poziția UDMR față de Guvernul Cioloș și, implicit față de PNL. Dacă la un moment dat UDMR se alăturase corului care spunea că populația „dorește altceva”, acum același partid spune că acel altceva primit nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

În acest context, amintesc că UDMR a format deja cu PSD o majoritate pentru alegerea judecătorilor CCR.

Citiți și Analiză: Cea mai importantă știre de care nu vorbește nimeni

În acest context, nu mai trebuie să fie un mister pentru nimeni care este partidul cu care UDMR vrea să formeze următorul Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.