Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume trage semnalul de alarmă: Industria se confruntă cu un moment foarte greu

ulei de masline

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume trage semnalul de alarmă: Industria se confruntă cu un moment foarte greu

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume spune că industria se confruntă cu unul dintre cele mai grele momente din istorie. Specialiștii vorbesc despre „furtuna perfectă”. Schimbărilor climatice, creșterea prețurilor, dobânzilor și inflația puternică au produs efecte în ultimele luni.

Doi ani consecutivi de caniculă în Spania au redus recoltele de ulei de măsline. Totul a culminat cu o creștere a prețurilor fără precedent, care i-a susprins chiar și pe specialiști.

Ratele ridicate ale dobânzilor și inflația au produs și ele efecte în ultimele luni

„Ne confruntăm cu unul dintre cele mai dificile momente din istoria sectorului”, a declarat Miguel Angel Guzman, director de vânzări la Deoleo, pentru CNBC prin e-mail.

Deoleo din Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline din lume. De asemenea, Spania acoperă mai mult de 40% din producția mondială de ulei de măsline.

Ratele ridicate ale dobânzilor și inflația au produs și ele efecte în ultimele luni.

„Inflația puternică, împreună cu ratele ridicate ale dobânzilor și prognozele nefavorabile ale recoltei de ulei de măsline (în termeni de cantitate și calitate din cauza ciclului de secetă) au determinat creșterea considerabilă a prețurilor”, a mai explicat Guzman.

Specialiștii mai spun că sectorul are nevoie de o transformare profundă pentru a trece cu bine peste criză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.