Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare spital din regiunea de sud-est, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, va avea secţie de cardiologie intervenţională

Europa FM
doctor medic spital

Cel mai mare spital din regiunea de sud-est - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi - va avea secţie de cardiologie intervenţională. Vor fi montate stenturi şi se vor realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi coronarografii, anunță MEDIAFAX.

Investiţia în valoare de 1,7 milione de euro este realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Reprezentanţii autorităţilor judeţene gălăţene au anunţat că au terminat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de amenajare a unei secţii de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

Potrivit datelor oficiale, licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme, iar valoarea totală a investiţiei este de 8.294.681 de lei, sumă care include contractul de proiectare şi execuţie ale lucrărilor, valoarea dotărilor care vor fi achiziţionate pentru această secţie, cheltuieli cu documentaţia tehnică şi plata cotelor şi taxelor legale.

„Lucrăm pentru a deschide la Galaţi o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât procedurile de urgenţă necesare în caz de infarct miocardic să fie făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, iar bolnavii să nu mai fie trimişi cu elicopterul SMURD sau cu ambulanţa în alte centre medicale din ţară. Întâi recompartimentăm primul etaj din clădirea unde funcţionează Ambulatoriul de Specialitate, astfel încât să configurăm toate circuitele medicale de care este nevoie pentru secţia de cardiologie intervenţională. Apoi, investim 6,4 milioane de lei pentru dotarea secţiei cu toată aparatură medicală de care au nevoie medicii pentru a monta stenturi, a face implanturi de stimulatoare cardiace sau pentru a efectua coronarografii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

Secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la primul etaj al clădirii în care funcţionează Ambulatoriul de Specialitate al spitalului din Galaţi. Spaţiul va fi recompartimentat şi dotat corespunzător cu mobilier şi aparate.

Peste 80% din suma alocată acestui proiect va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale printre care sunt sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic şi laringoscop cu trusă de intubare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.