Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai recent roman al scriitorului britanic Ian McEwan, 'Lessons', va fi publicat în septembrie

https://www.the-tls.co.uk/articles/twenty-questions-ian-mcewan/
ian mcewan

Cel mai recent roman al scriitorului britanic Ian McEwan, ''Lessons'', ''o meditaţie plină de forţă asupra istoriei şi umanităţii spusă prin prisma existenţei unui om'', va fi publicat în septembrie, informează miercuri The Guardian, citat de Agerpres.

''Cel mai grandios roman de până acum'' semnat de Ian McEwan, a cărui acţiune se desfăşoară pe o perioadă cuprinsă între sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi pandemia din prezent şi care explorează impactul traumelor din copilărie, va fi publicat în această toamnă.

Ian McEwan a fost recompensat cu Booker Prize în 1998 şi este autorul romanelor ''Amsterdam'', ''Atonement'' şi, cel mai recent, o satira pe tema Brexitului, ''The Cockroach''.

Romanul spune povestea lui Roland Baines, de la vârsta de 11 ani, când se afla la un internat ''neobişnuit'', iar vulnerabilitea sa o atrage pe profesoara de pian Miriam Cornell, până la vârsta maturităţii, când trebuie să se obişnuiască cu rolul de tată singur în urma dispariţiei soţiei. Jonathan Cape, editura unde urmează să apară volumul, a precizat că în acest roman autorul explorează lecţiile care pot fi însuşite în urma unor traume din trecut, învăţămintele pe care le putem trage despre noi înşine din statutul de părinte şi felul în care evenimentele globale ''ne transformă viaţa şi amintirile''.

''Tulburat de şansele pierdute, protagonistul caută consolare prin toate mijloacele posibile - muzică, literatură, familie, prieteni, sex, politică şi iubire'', a precizat editura.

Directoarea editurii, Michal Shavit, cea care a achiziţionat drepturile pentru publicarea romanului, a spus că volumul este ''nu numai cea mai grandioasă carte (a lui McEwan) de până acum'', dar şi ''una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună''.

''O poveste universală despre dragoste, acceptare şi sacrificiu, nostalgie, dorinţă, traume din copilărie şi efectele acestora pe termen lung'', a spus ea. ''Desfăşurată pe fundalul uimitor al unor evenimente esenţiale pentru umanitate, este povestea unui veac extraordinar şi a unui om obişnuit, care se confruntă cu tot ceea ce presupune existenţa umană''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.