Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele două focare de pestă porcină africană din Covasna au fost stinse: restricțiile produselor din carne de porc se mențin

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a anunţat, marţi, că au fost stinse cele două focare de pestă porcină africană apărute în judeţ în luna februarie, însă se menţin în continuare restricţiile privind sacrificarea şi circulaţia porcilor şi a produselor alimentare din carne de porc, informează Agerpres.

Citește și: Primar PSD, condamnat la patru ani de închisoare

"În data de 15 aprilie a.c. focarele de pestă porcină africană din zona Őrkő a municipiului Sfântu Gheorghe şi Valea Crişului au fost declarate stinse (...) De la data declarării şi până acum au fost urmate procedurile de supraveghere, monitorizare şi stingere conform legislaţiei UE şi celei din România, precum şi conform Manualului operaţional. În această perioadă, în zonele de supraveghere şi cele de protecţie au fost inspectate 1.135 de gospodării cu porcine, efectuându-se examenul clinic la 6.961 de porcine. Au fost recoltate 770 probe pentru examene de laborator. Au fost ucise preventiv 127 porcine (...) în valoare totală de 53.514 lei în focarul Őrkő (...) În cazul focarului de la Valea Crişului se aşteaptă finalizarea dosarului pentru 13 porci ucişi preventiv, în valoare de 15.480 lei (...) În această perioadă au fost examinaţi un număr de peste 200 mistreţi împuşcaţi sau găsiţi morţi pe teritoriul judeţului, toate probele prelevate fiind negative pentru pesta porcină africană", a precizat directorul DSVSA Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de DSVSA au fost aplicate trei amenzi contravenţonale în valoare totală de 5.100 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.