Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai bine păzite secrete de stat

Secretele de stat cuprind date privitoare la problemele fundamentale ale vieții politice sau economice care nu trebuie să apară public. E timpul însă ca societatea românească să înceapă să dezbată câteva secrete de stat foarte serioase.

Unul dintre ele este starea de faliment a României. Se discută pe holuri, în încăperi ascunse, pe la colțuri, dar niciodată clar și cu datele pe față: cât de gravă este prăbușirea economică a României, cât de ireparabil dezastrul social, cât de mare este gradul de înstrăinare al proprietății publice și care mai este, în aceste condiții, viitorul acestei țări, dacă mai este vreunul?

Al doilea secret de stat care trebuie adus în atenție se referă la direcția pe care merge România: unde va duce acest sistem ineficient, schimbarea neîncetată a miniștrilor și a guvernelor cu rezultate la fel de dezastruoase între aceleași partide și grupări, raderea de pe fața pământului a companiilor românești, înstrăinarea neîncetată a resurselor nu doar materiale, ci și umane, prin exodul neîntrerupt al cetățenilor români spre orizonturi mai bune, scăderea demografică și deziluzia necontenită a românilor față de propriul stat.

Al treilea secret de stat și cel mai grav se referă la punerea cetățenilor în imposibilitatea de a schimba ceva cu adevărat, după ce alegerile arată a șaradă bine ticluită, înnoirea așa numitei elite este doar o peticire, iar reforma reprezintă vopsirea din când în când în culori noi a acelorași vechituri.

Starea de faliment care vine din trecut, proiecția aceluiași faliment spre un viitor sigur al eșecului și falimentul bine construit al oricărei încercări de salvare a României, aceste trei secrete de stat au un numitor comun: dezastrul, pe care oricât l-am împodobi cu vorbe frumoase și meșteșugite, oricât l-am ascunde sub analize optimiste și dătătoare de speranțe, el tot își face apariția din simplul motiv că legea cauzalității nu poate fi eludată: dacă tot dărâmi și nu construiești nimic, rezultatul nu poate fi decât ruina!

Cel mai mare secret este însă cum să ne adunăm forțele cei care mai vrem ceva pentru această țară în așa fel încât să oprim cercul vicios al prăbușirii înainte de a fi prea târziu…

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.