Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai căutate destinații turistice din afara Europei alese de români în ultima perioadă

Sharm-el Sheikh
vacante egipt

Tot mai mulți români au ales să călătorească în afara Europei în ultimii doi ani, iar printre cele mai populare destinații turistice sunt următoarele patru.

1. Dubai - Un loc cu adevărat spectaculos, vizitat de tot mai mulți români în ultimii doi ani. Dubaiul este locul în care vei vedea clădiri noi spectaculoase la fiecare pas. Cele mai emblematice clădiri sunt fără niciun dubiu Burj Khalifa, cea mai înaltă din lume (828 de metri), dar și Burj al Arab. Palm Jumeirah, cu spectaculosul hotel Atlantis, este un alt punct de atracție din Dubai. Pentru o priveliște spectaculoasă merită vizitat cu siguranță și Dubai Marina, un loc în care zgârie norii sunt la fiecare pas. Desigur, o vizită la Dubai Mall, cel mai mare centru comercial din lume, nu poate lipsi, mai ales că în fața sa se află și celebrele fântâni. Iar dacă ajungi în Dubai cel mai probabil vei face și o excursie la safari în deșert.

2. Egipt - Numărul turiștilor români care au călătorit în Egipt a crescut cu 700% comparativ cu anul 2019, potrivit reprezentanților unei agenții de turism. Tot mai mulți români aleg această destinație, atrași de istoria bogată a Egiptului, mâncarea bună și de resorturile de lux. Piramidele din Giza reprezintă un punct de atracție major, fiind unul dintre simbolurile Egiptului. Milioane de turiști le vizitează în fiecare an, iar faima acestora a făcut ca scene din filme precum The Mummy (1999) și Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007) să fie trase aici. În plus, piramidele sunt și un simbol la sloturi online. Mai exact, în jocul Around the World, lansat de compania Endorphine, care propune o incursiune în câteva dintre cele mai importante construcții din lume, printre care se mai află Colosseumul și Marele Zid Chinezesc. Dar pe lângă piramide, mulți români au ales să meargă și la plaja în Egipt, cele mai importante locuri fiind Hurghada și Sharm-el Sheikh. Iar partea cea mai bună în Egipt este că vremea este bună pe toată durata anului.

3. Iordania - O altă destinație care se bucură de un interes tot mai mare al turiștilor români. Iordania este o țară foarte ofertantă ca obiective turistice. Simbolul țării este Petra, cetatea antică ce este considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii. Totodată, deșertul Wadi Rum, cunoscut și sub denumirea de Valea Lunii, impresionează prin nisipul roșu pe care îl are. Capitala Amman, construită pe coline, este un mixt între clădiri vechi și o zonă care s-a dezvoltat cu altele noi ce au arhitectură spectaculoasă. Pe de altă parte, Aqaba este cea mai căutată stațiune turistică din Iordania, fiind și singurul port al țării. Iar Marea Moartă reprezintă cel mai adânc loc de pe Pământ, ajungând la 424 de metri sub nivelul oceanului planetar.

4. Zanzibar - Mulți români pasionați de vacanțe exotice au ales să meargă în Zanzibar în ultimii doi ani. De altfel, în premieră au fost introduse chiar și curse charter între București și această insulă. Zanzibar, recunoscută la nivel mondial pentru plajele cu nisip alb și apă turcoaz impresionează prin frumusețea locurilor și prin amabilitatea oamenilor. Insula Unguja cea mai importantă, având o lungime de 85 de kilometri și o lățime de 39 de kilometri. Printre lucrurile pe care poți să le faci în Zanzibar, pe lângă statul la plajă, sunt următoarele: vizitează Pădurea Jozani și pe cea de mangrove, mergi în excursie la Prison Island, plimbă-te prin Stone Town, hrănește țestoasele marine de la Acvariul Nungwi și încearcă sporturile de apa atât de populare în Zanzibar. De asemenea, mulți români care au mers aici au făcut și expediții în Tanzania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.