Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai grave incendii de pădure din istoria Chile, soldate cu cel puțin nouă morți

twitter.com
incendiu turcia

Bilanţul morţilor în urma zecilor de incendii de pădure care au devastat zone mari în centrul şi sudul Chile a crescut la nouă, au anunţat joi autorităţile, în condiţiile în care mii de pompieri depun mari eforturi pentru stingerea acestora, relatează DPA.

Lucrătorii din serviciile de urgenţă din regiunea central-sudică Maule au descoperit cadavrele a doi ofiţeri de poliţie care şi-au pierdut viaţa în timpul operaţiunii de stingere a incendiilor, a anunţat agenţia agenţia naţională forestieră CONAF, aceştia fiind ultimele victime ale celor mai grave incendii de pădure din istoria Chile. Alte şapte persoane au murit, inclusiv patru pompieri.

Preşedinta Michelle Bachelet a declarat joi că 99 de incendii sunt în prezent active, 64 dintre acestea nefiind încă izolate. Suprafaţa cuprinsă de incendii a crescut în cursul nopţii de la 1.900 kmp la 2.400 kmp.

Citește și: Moment ISTORIC: Când se așteaptă să aibă loc prima convorbire telefonică între Putin şi Trump

În Santa Olga, un oraş de 5.000 de locuitori din regiunea Maule, au fost distruse 1.000 de locuinţe, a declarat primarul Carlos Valenzuela pentru media locale. Oraşul Hualane, aflat la 70 km spre nord, este de asemenea ameninţat.

Peste 4.000 de pompieri depun eforturi pentru stingerea flăcărilor, a spus Bachelet, inclusiv pompieri din Brazilia, Columbia, Mexic şi Spania.

Prin intermediul unei fundaţii caritabile, soţia născută în Chile a moştenitorului lanţului american Wal-mart a angajat cel mai mare avion de pompieri, un "supertanker" cu o capacitate de 72 de tone de apă, care a fost folosit în apropiere de Hualane.

Rusia va trimite şi ea în Chile un avion Ilyushin II-76 de stingere a incendiilor şi elicoptere, conform Agerpres.

Incendiile s-au declanşat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza vremii calde şi uscate. Potrivit CONAF, cel puţin unele dintre focare au fost declanşate deliberat. Joi, preşedinta Michelle Bachelet a afirmat că se efectuează investigaţii pentru a stabili posibile cauze ale incendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.