Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai importante publicații din lume vin în România: vor fi primiți într-o atmosferă INCENDIARĂ

rfi.ro
ziare

Sute de jurnaliști sunt așteptați la Summitul de la Sibiu, pe 9 mai. Ziariști ai presei străine de la Bloomberg, Le Monde, Wall Street Journal, Politico, The Economist, Reuters, agențiile de presă APA, DPA, EFE vor relata despre unul dintre cele mai importante evenimente politice la nivel european.

Citește și: Sondaj CURS - Cum stau partidele cu o lună înaintea alegerilor europarlamentare

În România, jurnaliștii vor da peste o atmosferă incendiară. În timp ce la Sibiu avem Summit-ul UE, la Iași va fi un mare miting al PSD, ceea ce va genera o stare de tensiune în mediul politic, informează Mediafax.

Având în vedere interesul foarte mare acordat Summitului Uniunii Europene de la Sibiu și prezența șefilor de stat din 27 de state membre care vor discuta despre viitorul Uniunii, sunt așteptați la reuniune sute de jurnaliști din toate țările UE și nu numai.

În calitate de reprezentanți oficiali ai mass-media din statele membre, toate agențiile naționale de presă sunt așteptate la Sibiu să relateze despre evenimentul care îi aduce laolaltă pe liderii europeni.

Printre reprezentanții mass-media străină se numără agenția franceză AFP, agenția spaniolă EFE, agenția austriacă APA și cea germană DPA. De asemenea, vor fi prezenți corespondenți ai agențiilor internaționale Reuters, Associated Press (AP) și Bloomberg.

Presa belgiană din Capitala instituțională a Uniunii Europene va fi reprezentată de publicațiile De Standard, Le Soir, VRT TV.

Totodată, nu vor lipsi jurnaliștii și reporterii redacțiilor Politico, Le Monde, Wall Street Journal și The Economist, care acordă în mod curent atenția problemelor înscrise pe agenda politică europeană.

În ceea ce privește mass-media din România, toate televiziunile și publicațiile de presă scrisă care acoperă subiectele politice la nivel național vor avea reprezentanți la Sibiu pe 8 și 9 mai. Acestea vor acoperi evenimentele și discuțiile politice din Sibiu care se vor centra în jurul Summitului de pe 9 mai.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE se desfășoară în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre viitorul Uniunii Europene și pe marginea agendei politice pentru perioada 2019-2024.

Evenimentul va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European Donald Tusk va prezida reuniunea. La Summit vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker dar și președintele Parlamentului European Antonio Tajani.

Printre cei invitați la întrunirea din 9 mai se mai numără: președintele Franței Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Angela Merkel, prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei Boyko Borissov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.