Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra Oprah Winfrey va fi premiată cu Cecil B. DeMille Award la gala Globurilor de Aur

facebook.com
premiu

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey, care joacă uneori şi în filme pentru marele ecran, va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur, informează revista Variety. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA). Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".

Meher Tatna, preşedintele HFPA, a spus că Oprah Winfrey deţine această calitate, întrucât "a celebrat personaje feminine puternice atât pe ecrane, cât şi în afara lor şi a fost un model pentru femei şi fete timp de multe decenii". Oprah Winfrey, preşedinte şi CEO al propriei reţele de televiziune - OWN (Oprah Winfrey Network) -, este în prezent producător executiv al mai multor seriale TV, precum "Greenleaf", "Queen Sugar" şi "Oprah's Master Class". În 2017, ea a produs şi a jucat în filmul "The Immortal Life of Henrietta Lacks", produs de HBO şi nominalizat la premiile Emmy, iar în 2018 va juca în "Wrinkle in Time", un lungmetraj regizat de Ava DuVernay. Ea este şi fondatoare a revistei O, The Oprah Magazine şi conduce compania de producţie cinematografică Harpo Films.

Probabil cel mai bine cunoscută pentru mult premiata sa emisiune de tip talk-show "The Oprah Winfrey Show", care s-a încheiat în 2011, renumita realizatoare TV este şi fondatoarea Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls din Africa de Sud, o şcoală înfiinţată în urmă cu 10 ani şi care oferă programe educaţionale pentru tinere provenind din medii defavorizate.

Oprah Winfrey a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul interpretat în filmul "The Color Purple" din 1986. Morgan Freeman, care a primit Cecil B. DeMille Award în 2012, a anunţat numele laureatului acestui premiu din 2018 - Oprah Winfrey - în cadrul unei emisiuni speciale produse de HFPA, intitulată "Golden Globes 75th Anniversary Special", ce a fost difuzată miercuri de postul NBC.

Printre precedenţii laureaţi ai acestui premiu se numără o serie de artişti de renume, precum Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Denzel Washington, George Clooney, Harrison Ford, Jodie Foster, Lucille Ball, Martin Scorsese, Meryl Streep, Michael Douglas, Robert De Niro, Robin Williams, Sidney Poitier, Sophia Loren şi Steven Spielberg, conform Agerpres. Cea de-a 75-a ediţie a galei Golden Globes Awards va fi prezentată de Seth Meyers şi va avea loc pe 7 ianuarie la Los Angeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.