Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra păpuşă Barbie, într-o nouă ipostază, de ingineră în robotică

https://www.agerpres.ro/zig-zag/2018/06/27/celebra-papusa-barbie-intr-o-noua-ipostaza-de-inginera-in-robotica--135020
Barbie

Celebra păpuşă Barbie a mai făcut un pas pentru a-şi moderniza imaginea, în trecut prea puţin feministă, prin lansarea unui model, care o înfăţişează în ipostaza de "ingineră în robotică", în parteneriat cu o platformă care îi învaţă pe copii bazele programării - pentru a încuraja mai multe fete să îmbrăţişeze o astfel de carieră, informează AFP, preluată de Agerpres.

În condiţiile în care doar 24% dintre locurile de muncă din sectorul ştiinţific sunt ocupate de femei, noua păpuşă este concepută pentru a le încuraja pe fetiţe să exploreze ştiinţele prin intermediul unor jocuri care stimulează imaginaţia, dar şi să înveţe "tehnici reale de programare", printr-un parteneriat cu platforma pentru copii Tynker, a indicat producătorul de jucării Mattel.

Grupul, cu baza la El Segundo, California, trece printr-un moment dificil şi încearcă să-şi stimuleze vânzările faimoaselor sale păpuşi cu forme perfecte, aflate în scădere, creând modele care o prezintă pe Barbie în ipostaze inedite, cum ar fi cea de apicultoare, chef sau de sportivă de performanţă.

Compania a lansat deja versiuni cu efigia campioanei olimpice de scrimă Ibtihaj Muhammad, purtând văl, a gimnastei olimpice de culoare Gabby Douglas, a chef-ului Hélene Darroze sau a pictoriţei mexicane Frida Kahlo. Aceasta din urmă s-a aflat însă în centrul unei dispute comerciale şi a fost interzisă de la vânzare în Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.