Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul cântăreț Leonard Cohen a împlinit 82 de ani și lansează un nou album

lapunkt.ro
leonard cohen

Celebrul cântăreţ Leonard Cohen a sărbătorit miercuri împlinirea a 82 de ani, anunţând lansarea unui nou album în care explorează relaţia metafizică a omului cu Dumnezeu şi cu moartea, relatează AFP, conform agerpres.ro

La doi ani după precedentul album şi aşteptată pentru 21 octombrie, cea de-a 14-a producţie discografică a celebrului poet şi cântăreţ canadian rămâne fidelă aranjamentelor muzicale minimaliste. 

În piesa 'You Want It Darker', Leonard Cohen, cu vocea sa gravă şi şoptită, îşi pune întrebări despre natura omului şi a unui Dumnezeu omnipotent. Albumul se deschide cu amintirile sale despre copilăria în oraşul Montréal şi despre participarea la corul comunităţii evreieşti Shaar Hashomayim.

Cioloș, generos cu companiile străine: 'Dă Aeroportul Otopeni francezilor'


Rezonanţa chitarei acustice, însoţită de un contrabas, dă mai multă putere căutării spirituale a unui Cohen solitar dar senin în faţa senectuţii. Deja abordată în 'Hallelujah' (1984), unul dintre cele mai mari succese ale sale, relaţia cu Dumnezeu se impune încă o dată, de data aceasta pentru a aborda moartea. 

Spectrul morţii planează de multe ori asupra acestui album, ca o reamintire a decesului în iulie anul acesta a muzei sale Marianne Ihlen, pe care a imortalizat-o în piesa 'So Long Marianne' (1967).

Detalii EXPLOZIVE: Ce daruri de nuntă primesc soțiile jihadiștilor


Produs de Adam Cohen, fiul muzicianului, noul album devine mai liric şi mai jazzy în piesa 'Treaty', o metaforă pentru o pauză între doi îndrăgostiţi. 

Cohen a lansat trei albume în şase ani, iar 'You Want It Darker' promite să aibă aceeaşi încărcătură emoţională, dar mai muzical decât 'Popular problems', lansat la împlinirea a 80 de ani, în 2014. 

El anunţase atunci că este timpul să se cuminţească, luând decizia înţeleaptă de a renunţa la fumat. Pentru a face cu ochiul vremurilor trecute, coperta noului său album îl prezintă pe Leonard Cohen nebărbierit şi cu o ţigară între degete. 

"Cred că te voi urma curând", a scris Leonard Cohen imediat după decesul lui Marianne Ihlen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.