Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centenarul Unirii Basarabiei cu România, aniversat cu mare fast la Suceava

basarabia romania

Spectacole de laser și lumini, foc de artificii, invitați din toate regiunile istorice al României și transmisii live sunt organizate, miercuri, la Suceava, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Primăria cheltuind 450.000 de lei.

Primăria Suceava a dat startul, miercuri, evenimentelor de Centenar, acestea debutând cu Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie fiind aniversați 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara.

Astfel, Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Suceava marchează Ziua Bucovinei, la Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara, prin mai multe evenimente și manifestări.

“Avem foarte multe evenimente dedicate Zilei Bucovinei. Noi sărbătorim cu mai mare fast ziua de 28 noiembrie când a fost Unirea Bucovinei cu România și avem numeroase manifestări, împreună cu Consiliul Județean care încep de miercuri dimineață și vor ține până seara târziu. Consiliul Local Suceava a aprobat un proiect de hotărâre ce prevede alocarea unei sume de 450.000 de lei pentru organizarea tuturor manifestărilor care vor avea loc pentru a marca cei 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara”, a declarat, pentru corespondentul MDIAFAX, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Evenimentele dedicate Zilei Bucoviei încep la ora 10.00 cu reinaugurarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare din Parcul Șipote, statuie care a fost reabilitată anul acesta.

Vor avea loc depuneri de coroanelor din flori la bustul lui Iancu Flondor, va fi dezvelită o placă omagială și va avea loc un spectacol de operetă.

După-amiază, pe esplanada din centrul Sucevei, de la ora 16.30 începe spectacolul dedicat Centenarului, urmat de aprinderea iluminatului festiv și de un concert susţinut de Elena Gheorghe, Irina Rimes şi „Zdob şi Zdub”.

Scena pe care vor urca artiștii va fi încadrată cu ecrane LED pe care se vor face transmisie live, municipalitatea urmând să organizeze și un spectacol de laser şi lumini şi un spectacol cu focuri de artificii.

“Această sărbătoare trebuie să fie celebrată şi prezentată cu importanţa pe care o merită acest moment unic din viaţa românilor, trebuie prezentat şi transmis noilor generaţii pentru a redescoperi rădăcinile, pentru a întări sentimentul naţional şi pentru a respecta mai adânc România în această lume în care globalizarea diminuează conştiinţa naţională şi uniformizează cultura şi istoria pe alte principii decât cele fireşti", se arată în proiectul adoptat de consilierii municipali din Suceava, prin care s-a stabilit ca o sumă de 450.000 de lei să fie alocată pentru organizarea acestor evenimente.

Primăria Suceava a achiziționat din acești bani, printre altele, steaguri cu însemnul heraldic al municipiului Suceava, steguleţe tricolore, cocarde tricolore, dar și materiale de reprezentare - albume cu subiectul Marii Uniri de la 1918, calendare cu personalităţi marcante ale vremii, cu rol determinant în Unirea Bucovinei cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.