Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centre de vaccinare anti-COVID închise sau cu program redus, în urma scăderii cererii

Centrul multifuncțional Sfântul Andrei
Centrul multifuncțional Sfântul Andrei centru vaccinare

Mai multe centre de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vrancea au fost închise sau şi-au redus programul de funcţionare, începând cu 1 martie, ca urmare a numărului scăzut de solicitanţi, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, potrivit Agerpres.

"Începând cu data de 1 martie 2022, ca urmare a numărului scăzut de solicitanţi, două centre de vaccinare împotriva COVID-19, unul în Focşani şi celălalt în Panciu, au fost închise, în timp ce în celelalte centre a fost redus programul de vaccinare. De la începutul campaniei de vaccinare până în prezent, în centrele de vaccinare din Vrancea au fost administrate 206.974 de doze de vaccin anti-COVID", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

În ultimele săptămâni, numărul solicitărilor pentru vaccinare a scăzut considerabil, în unele zile înregistrându-se mai puţin de 50 de vaccinări în toate centrele organizate la nivelul judeţului. Majoritatea vrâncenilor care se vaccinează în ultimele săptămâni se adresează centrelor de vaccinare pentru a face doza booster.

Rata de vaccinare la nivelul judeţului rămâne scăzută, circa 26% dintre vrânceni fiind vaccinaţi anti-COVID cu cel puţin o doză. Localităţile cu cea mai ridicată rată de vaccinare sunt municipiul Focşani - cu peste 38% din populaţie vaccinată cu cel puţin o doză, şi comuna Soveja, unde rata de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză este de aproape 40%. La polul opus se situează comuna Slobozia Bradului, unde mai puţin de 3,5% din populaţia s-a vaccinat anti-COVID cu cel puţin o doză.

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judeţului era, marţi, de 3,01 cazuri la mia de locuitori, cele mai mari valori înregistrându-se le Gura Caliţei, 7,21 cazuri la mia de locuitori, şi Măicăneşti, cu 6,07 cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.