Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEO-ul Engie anunță explozia prețurilor la energie, după criza din Ucraina

www.profit.ro
Engie-GDF SUEZ

Eric Stab, CEO şi preşedinte al Engie România, a spus, la ZF Power Summit 2022, că escaladarea situaţiei din Ucraina poate aduce noi creşteri ale preţurilor energiei. „Criza din Ucraina prezintă un risc de impact asupra preţurilor energiei. Dacă este un risc pentru pe partea de aprovizionare, nu ştiu, sper să nu. Iarna este pe final”, a spus el. Pentru furnizori creşterea preţurilor la gaze naturale nu înseamnă un beneficiu, a mai spus Eric Stab la Power Summit. Marja brută a furnizorului este de 3-5% şi nu poate acomoda creşteri ale mărfii de 600-700%.

„Avem pierderi mari în businessul de stocare de gaze. Ce văd oamenii sunt preţurile care cresc şi că furnizorii beneficiază de pe urma acestor creşteri, dar nu este aşa. Furnizorii sunt ultima verigă din lanţul de valoare, sunt interfaţa cu clientul. Dar nu împuşcaţi mesagerul. Dacă vă uitaţi la lanţul de valoare, marja brută pentru un furnizor este de 3-5%. Din această marjă trebuie plătiţi angajaţi, sistemele IT, de facturare etc. Dacă preţul mărfii creşte cu 600-700%, nu ai cum să absorbi această creştere cu o marjă brută de 3-5%.”

„Înţelegem că majorarea preţurilor la energie este foarte, foarte dificilă pentru consumatori şi pentru economia românească. În acelaşi timp este greu şi pentru furnizori. Nimeni nu s-a aşteptat la această creştere de preţuri şi la acest impact”, a mai spus Stab, apreciind că este foarte puţin probabil ca preţurile la energie să mai ajungă la nivelul de dinainte de pandemie. Liderul Engie spune că este nevoie, mai mult ca niciodată, de protejarea consumatorilor vulnerabili, precizând că 20% din consumatorii din Franţa sunt consideraţi vulnerabili, în România 2%, potrivit legislaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.