Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii au descoperit un metal extraterestru: Unde a 'stat ascuns' ineditul material

Descoperire impresionantă făcută de cercetători, în interiorul unui meteorit căzut pe Pământ în anul 1951. Păstrat la Museul Victoria din Australia, meteoritul Wedderburn a fost recent studiat de cercetători care au descoperit un mineral metalifer care nu a mai fost văzut până acum în natură.

„Edscottite” este numele mineralul bogat în fier şi carbon care se formează în timpul unui proces de topire. Cercetătorii din California au examinat o placă a meteoritului şi au fost surprinşi să găsească în interiorul său mineralul, notează CNN. Modul în care s-a format nu este încă clar. Geoffrey Bonning, un om de ştiinţă de la Universitatea Naţională Australiană a explicat că edscottite-ul a fost eliminat din miezul altei planete. „S-a format atunci când mai mulţi asteroizii au format o planetă mare.

Vezi si: SURSE Agitație mare în PSD: zeci de parlamentari își negociază un EXIT controlat din Parlament

Planeta s-a încălzit în timpul formării sale, iar metalul fierbinte a picurat în miezul său. Acest meteorit avea o abundenţă de carbon în el. Şi cum s-a răcit încet, fierul şi carbonul s-au reunit şi au format acest mineral", a spus Bonning. În cele din urmă, planeta ar fi putut fi lovită de un alt corp astronomic şi distrusă, aruncând resturile peste sistemul solar. Studiile anterioare au dezvăluit că meteoritul conţinea urme de fier şi aur, dar şi minerale mai rare. Între 2015 şi 2019, cercetătorii au descoperit 31 de noi minerale carbonice, majoritatea viu colorate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.