Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorul bolnav din Antarctica a fost evacuat în condiții de siguranță

lumeamare.ro
antarctica

Australia a reuşit să evacueze cu succes un cercetător bolnav aflat într-un avanpost îndepărtat de pe continentul îngheţat Antarctica, relatează BBC.

O operaţiune de salvare urgentă fusese lansată săptămâna trecută pentru a ajunge la bărbatul care avea o "afecţiune medicală în curs de dezvoltare", care nu a fost divulgată, conform news.ro

Misiunea a necesitat o echipă medicală de recuperare, un spărgător masiv de gheaţă şi două elicoptere.

Programul Australian pentru Antarctica (AAP) a declarat luni că bărbatul a fost transportat cu elicopterul până la spărgătorul de gheaţă RSV Nuyina. Vasul a parcurs mai mult de 3.000 km pentru a ajunge la el. Duminică, s-a considerat că spărgătorul de gheaţă este suficient de aproape de staţia de cercetare Casey pentru ca două elicoptere - cu o echipă medicală de recuperare la bord - să fie trimise acolo. 

Cercetătorul se află acum în drum spre Tasmania, unde va fi evaluat şi îngrijit de specialişti. Între timp, el primeşte îngrijiri pe navă din partea unei echipe medicale mixte, formate din medici specializaţi în medicină polară şi medici de la spitalul din Hobart unde urmează să fie internat.

Odată încheiată prima etapă a misiunii de salvare, se aşteaptă ca nava să ajungă în oraşul Hobart săptămâna viitoare.

Facilităţile medicale sunt limitate pe staţia de cercetare din Antarctica şi doar 20 de persoane locuiesc acolo în timpul iernii, când condiţiile sunt cele mai grele.

Familia cercetătorului este informată pe deplin despre situaţie, iar toţi ceilalţi membri ai personalului de la staţia de cercetare sunt în siguranţă, a precizat AAP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.