Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie insolită la Palatul Imperial din Tokyo: Ţestoasele au decis locul de cultivare al orezului casei regale

orez

Oficiali de la Palatul Imperial din Tokyo au determinat luni, într-o manieră insolită şi în cadrul unei ceremonii străvechi, care este organizată o singură dată în fiecare eră imperială, locul în care va fi cultivat orezul imperial, prin examinarea atentă a carapacelor unor broaşte ţestoase aparţinând unei specii ameninţate cu dispariţia, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Două plăci fine şi curbate, sculptate din carapacele unor ţestoase, au fost încălzite deasupra unei flăcări, pentru a evidenţia crăpăturile din ele.

Verdictul: orezul, ce va fi utilizat în cadrul unei importante ceremonii, prezidată în toamna acestui an de noul împărat Naruhito, va fi recoltat în fosta capitală imperială Kyoto, dar şi la nord de Tokyo, în prefectura Tochigi.

Citește și: Rareș Bogdan prezintă ‘marea famiglie PSD’! Atac-fulger la un cunoscut baron social-democrat

Imaginile filmate în timpul ceremoniei de luni, la care împăratul Naruhito nu a participat, îi arată pe participanţi purtând robe lungi şi ample de culoare neagră şi pălării decorate, mergând într-o procesiune spre un cort vopsit în negru şi alb, pentru a depune într-o cutie cele două fragmente de carapace.

Acest ritual foarte rar a fost executat ultima dată în 1990, la aproximativ un an după ce tatăl împăratului Naruhito, Akihito, a urcat pe Tronul Crizantemei.

Deşi carapacele provin de la ţestoase verzi, o specie marină ameninţată cu dispariţia, ele sunt prelevate în cadrul unui program de conservare a acestei specii, au precizat oficialii de la Palatul Imperial.

Aceste ţestoase provin din insulele Ogasawara, situate în Oceanul Pacific la aproximativ o mie de kilometri de Tokyo, dar care fac parte din punct de vedere administrativ din prefectura capitalei nipone.

Citește și: Acuze dure din interiorul PSD! Ce le-ar fi cerut Klaus Iohannis liderilor europeni, prezenți la Sibiu

Oamenii din regiune consuma carnea acestor ţestoase de la jumătatea secolului al XIX-lea şi au dreptul să pescuiască 135 de ţestoase din această specie în fiecare. Dintre ele, 100 sunt folosite pentru carne (consumată crudă) şi carapacele lor sunt utilizate de maeştri locali în artizanat.

Celelalte sunt folosite pentru înmulţire, ouăle lor fiind folosite pentru eclozare şi asigurarea unei populaţii stabile. Micile ţestoase născute în incubatoare sunt eliberate apoi în mare.

Carapacele de la opt ţestoase sunt furnizate Palatului Imperial, însă acele exemplare nu sunt ucise în acest scop. Eforturi reale de conservare sunt realizate, a declarat pentru AFP un reprezentant al primăriei din localitatea Ogasawara, Takeshi Ando, potrivit căruia numărul de eclozări este în creştere. Localnicii prind doar exemplare mari din această specie, ale căror carapace depăşesc lungimea de 75 de centimetri, conform normelor impuse de autorităţile din Tokyo.

Citește și: PSD reacționează după farsa cu bancnotele aruncate pe jos:Dacă arunci pe jos bancnote pentru a rânji când un bătrân se apleacă să le ridice, asta nu te face membru al unei ‘rase superioare’

Această tradiţie "datează din timpuri străvechi" şi "trebuie să fie transmisă mai departe", a declarat un oficial de la Palatul Imperial, declarându-se în acelaşi timp conştient de faptul că unii dintre japonezi consideră că exemplarele dintr-o specie ameninţată cu dispariţia nu ar trebui să fie utilizate în acest scop.

Orezul din parcelele desemnate va fi utilizat la jumătatea lunii noiembrie într-o ceremonie pe parcursul căreia noul împărat nipon va mulţumi zeităţilor şintoiste şi se va ruga pentru abundenţa recoltelor şi pentru pace în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.