Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţenii ucraineni evacuaţi din blocul în care a izbucnit un incendiu, în comuna Brazi, s-au mutat la localnici sau au fost preluaţi de o asociaţie

evacuare scoala

Unsprezece cetăţeni ucraineni au fost evacuaţi, miercuri seară, dintr-un cămin de nefamilişti din localitatea prahoveană Brazi după ce una dintre camerele clădirii cu patru etaje a fost cuprinsă de un incendiu. Peste jumătate dintre aceştia au fost preluaţi de către o asociaţie non-profit, în timp ce ceilalţi s-au mutat, temporar, la localnici. Primarul localităţii spune că încăperea în care a izbucnit incendiul nu era racordată la reţeaua de electricitate, potrivit news.ro.

Unsprezece refugiaţi din Ucraina, între care un copil mic, au fost evacuaţi din blocul de nefamilişti amplasat în zona cunoscută localnicilor sub denumirea „Colonie” din comuna Brazi, situată lângă Ploieşti, după ce în imobil a izbucnit un incendiu.

„Nu au fost afectaţi, ei erau cazaţi la parter, iar incendiul a avut loc la etajul al doilea al blocului. Şase dintre ei au fost preluaţi de o asociaţie, Armata Salvării, iar ceilalţi sunt la localnici”, a declareat pentru News.ro primarul localităţii, Leonaş Radu.

Potrivit edilului cetăţenii ucraineni se aflau în comuna de lângă Ploieşti din luna martie.

„Am vorbit aseară cu una dintre femei, care vorbeşte bine româneşte, cinci sau şase pleacă zilele viitoare înapoi, în Ucraina, din câte am înţeles, unul dintre ei vrea să plece în America. Noi am avut amenajate 31 de camere pentru refugiaţi. Deocamdată, cei de la Electrica au oprit curentul şi trebuie făcută revizie la instalaţia electrică, aşa au spus ei. Vom găsi o soluţie, nu vor rămâne pe drumuri”, a dat asigurări primarul.

Incendiul a izbucnit, miercuri seară, într-o cameră de la etajul al doilea din blocul de nefamilişti din Brazi, 19 persoane fiind evacuate. Unul dintre cei aflaţi în clădire a fost transportat la spital, după ce s-a intoxicat cu fum. Potrivit primarului, camera în care a izbucnit incendiul nu era racordată la reţaua electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.