Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cherecheș a ÎNCASAT-O! Ce a decis Curtea de Apel Cluj

chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Cluj. Avocaţii edilului au precizat că vor încerca alte forme de atac după ce au contestat interceptările din dosar făcute cu telefonul denunţătorului.

„Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondată, contestaţia la măsura arestării preventive, ceea ce înseamnă că primarul Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Noi vom formula în cel mai scurt timp o cerere de revocare a măsurii, care se va judeca la Tribunalul Cluj. În acest moment, după decizia Curţii de Apel Cluj s-a definitivat propunerea de arestare preventivă, această măsură fiind, de acum, definitivă”, a afirmat Geanina Cuc, unul dintre avocaţii lui Cătălin Cherecheş, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au precizat, la rândul lor, că decizia instanţei este definitivă. De asemenea, Cătălin Cherecheş este obligat şi la plata unor cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei.

Mihai Pop Cerneanu, un alt avocat al primarului din Baia Mare, a spus că în acest caz există multe lucruri discutabile.

„Noutatea acestei cauze constă în faptul că s-a procedat la efectuarea unor înregistrări după depunerea unui denunţ cu telefonul proprietatea denunţătorului, în mod clandestin şi ocult. Potrivit legii, există proceduri care trebuie respectate, există metode speciale de anchetare în astfel de cazuri şi nu se poate recurge la interceptări în clandestinitate. Aceste chestiuni sunt interzise de instanţele europene, practica se numeşte privatizarea muncii de urmărire penală şi este interzisă”, a explicat avocatul.

Acesta a mai spus că trebuia solicitat mandat de interceptare de la judecător.

„Aşa denunţătorul a înregistrat ce a vrut, când a vrut şi le-a livrat periodic înregistrările celor de la DNA Cluj. Nu se poate face justiţie în astfel de mod. Lupta împotriva corupţiei este una instituţionalizată şi nu se poate desfăşura decât într-un cadru legal şi potrivit legii”, a completat avocatul Mihai Pop Cerneanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.