Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cherecheș cere Parlamentului să adopte de urgență decontarea integrală a transportului elevilor

Bihoreanul
Florica Chereches

Deputatul PNL Florica Cherecheș, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, cere Parlamentului să respingă OUG 51 și să adopte de urgență decontarea integrală a transportului elevilor, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

„Decontarea integrală a transportului elevilor a revenit zilele acestea pe agenda Parlamentului. În acest context, fac un apel către toți parlamentarii să nu mai întârzie rezolvarea acestei probleme stringente pentru elevi. Noi, liberalii, considerăm că această soluție este o investiție în copiii noștri, statul, în acest caz, investind practic bani pentru descurajarea abandonului școlar, dar și fonduri pentru siguranța transportului organizat al elevilor către școală. Copiii din mediile nesigure și defavorizate sunt cei mai expuși, iar această decontare va încuraja părinții cu probleme financiare mari să-și lase copiii la școală”, transmite Florin Cherecheș într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

Vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților face apel la deputații PSD să abroge OUG 51/2019.

„Din păcate fostul guvern PSD nu a înțeles miza reală a decontării transportului elevilor. PNL a criticat OUG 51/2019 încă de la adoptarea ei de către defunctul guvern PSD, considerând că naveta elevilor trebuie decontată integral. După preluarea guvernării de către PNL, având în vedere faptul că majoritatea parlamentară a fost și este una ostilă, Guvernul a considerat că decontarea navetei elevilor este o problemă atât de urgentă, încât la data de 12 decembrie și-a angajat răspunderea pe abrogarea OUG 51/2019. Cu toate acestea, Curtea Constituțională, pe baza unei sesizări făcute de PSD, a considerat că angajarea răspunderii este neconstituțională pe un motiv discutabil, și anume că există în circuitul parlamentar un proiect de lege de aprobare a OUG 51. Acest lucru este adevărat, însă nu împiedica găsirea unei soluții care să rezolve imediat problema navetei elevilor”, mai arată deputatul liberal.

Cherecheș spune că în timp ce demersul de aprobare a OUG 51/2019 a primit avize negative în comisiile de specialitate, el speră ca proiectul de adoptare a OUG 15/2020 privind decontarea navetei elevilor să obțină cât mai repede voturile necesare și să se materializeze în lege.

„Îmi exprim speranța ca deputații PSD să înțeleagă nevoia de a abroga această ordonanță toxică și solicit tuturor senatorilor să susțină decontarea transportului pentru elevi”, conchide Florin Cherecheș.

Consiliul Național al Elevilor solicită rezolvarea blocajului parlamentar în care se află problema transportului pentru elevi, conform unui comunicat al organziației.

Consiliul solicită factorilor decizionali de la nivel central asumare politică în ceea ce privește problema transportului pentru elevi, întrucât Ordonanța de urgență nr. 51/2019 este în continuare în Parlament.

Elevii invocă în favoarea lor rata de părăsire timpurie a școlii, în procent de 15,7%, departe de ținta asumată de guvernanți pentru 2020, anume 11,3%, dar și de media de 10,3% a Uniunii Europene din anul 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.