Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a terminat ARMA SUPREMĂ: Poate transporta bombe NUCLEARE - VIDEO

Bombardierul chinezesc Hong-20 stealth cu rază lungă de acțiune va fi dezvăluit publicului pentru prima dată în timpul aniversării a 70 de ani de la "Armata de Eliberare a Forțelor Aeriene" a Poporului în 2019, informează sputniknews.com.

Potrivit The Diplomat, modelul H-20 este prevăzut să includă o configurație de aripă zburătoare, o rază intercontinentală de peste 5000 de kilometri, o încărcătură utilă substanțial mai mare decât H-6K și capacitatea de a transporta arme nucleare. Aeronava poate transporta cel puțin 10 tone de explozivi aer-sol.

Televiziunea Centrală Chineză a confirmat desemnarea lui H-20 drept "nou bombardier strategic pe rază lungă de acțiune", pregătit pentru a completa forța de bombardiere a Forțelor Aeriene Chineze H-6K, în timpul unui documentar din august. Documentarul a marcat pentru prima dată când oficialii chinezi au recunoscut denumirea programului în mod public.

Andreas Rupprecht, un cunoscător al aviației militare chineze în cadrul Fundației Jamestown din SUA, a declarat că bombardierul a fost în dezvoltare de la sfârșitul anilor 1990 sau începutul anilor 2000.

Rapoartele de televiziune chineze au declarat luna trecută că aeronava de top-secret va face cursa de prezentare "în curând", deși nu este clar cât de curând va fi acest lucru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.