Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China ajută Rusia în contextul conflictului cu Occidentul: cifre record în 2022 în privința schimburilor comerciale

Xinhua
vladimir putin xi jinping

Volumul schimburilor comerciale între Rusia și China a înregistrat o creştere, în perioada ianuarie-noiembrie 2022, atingând o cifră-record, care a însumat 172,4 de miliarde de dolari.

Schimburile comerciale dintre Rusia și China, în cele 11 luni ale anului 2022, au crescut cu 32%, ridicându-se la un nivel record de 172,4 de miliarde de dolari, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, cu referire la datele Administrației Generale a Vămilor din China, informează Rador.

În această perioadă, China a exportat mărfuri către Rusia în valoare de 67,3 de miliarde de dolari, înregistrându-se o creștere de 13,4%, față de aceeași perioadă a anului 2021. În același timp, livrările de mărfuri din Rusia către China au crescut cu 47,5%, însumând cifra de 105 miliarde de dolari.

La sfârșitul anului 2021, schimburile comerciale dintre Rusia și China au înregistrat o creştere de 35,8% și se ridicau la un nivel record de 146,9 miliarde de dolari în acea perioadă. În urmă cu câteva zile, prim-ministrul rus, Mihail Mişustin a declarat că aproximativ jumătate dintre schimburile comerciale dintre Rusia și China este efectuată în prezent în monedele naționale ale celor două ţări, în ruble și în yuani. Administrației Generale a Vămilor din China a precizat că Rusia a trimis o cantitate record de aur în China, în luna octombrie 2022.

Federația Rusă a fost supusă unui val de sancțiuni Occidentale după invazia din Ucraina, pornită în 24 decembrie 2022. Multe companii din Occident au plecat din Federația Rusă, astfel că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a devenit și unul comercial cu puterile Occidentale. Rusia a fost nevoită în acest fel să strână legăturile cu alte țări, care nu fac parte din Occident.

Foto: Liderul Chinei, Xi Jinping, alături de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.