Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China își consolidează puterea mondială după războiul declanșat de Rusia: măsuri economice de ultimă oră luate de Beijing

Xinhua
partidul comunist china

Guvernul chinez intenționează să mențină stabilitatea piețelor financiare și planifică măsuri pentru stimularea creșterii economice în țară, a informat agenția de presă Xinhua, citând rezultatele unei reuniuni a Comitetului pentru Stabilitate și Dezvoltare Financiară din subordinea statului.

Întâlnirea a fost condusă de vicepremierul Liu He al Consiliului de Stat. La ședință s-a spus că deja în trimestrul curent sunt necesari pași concreți pentru susținerea economiei, iar primii ar trebui făcuti în domeniul politicii monetare. Politica monetară trebuie să „răspundă în mod proactiv” la condițiile economice pentru a susține economia, iar noile împrumuturi ar trebui să contribuie la susținerea „creșterii optime”, au spus oficialii.

Vezi și: China ar putea deveni principalul beneficiar al războiului Rusia-Ucraina: ce urmărește Beijingul în conflict

Tot în cadrul întâlnirii s-a remarcat faptul că autoritățile de reglementare din China și Statele Unite continuă să comunice și au făcut progrese pozitive în negocierile privind reglementarea companiilor chineze listate în Statele Unite. „Cele două părți lucrează la un plan concret de cooperare”, menționează Xinhua. „Autoritățile chineze vor continua să sprijine diverse companii în obținerea cotelor la bursele de peste mări”. Companiile imobiliare trebuie să studieze și să pregătească măsuri pentru prevenirea și atenuarea riscurilor în timp util, spun autoritățile de reglementare.

Vezi și: Încă un gest prin care China se apropie de Rusia: Beijingul sprijină eliminarea Ucrainei de pe agenda G20

Chinezii văd, de asemenea, necesitatea îmbunătățirii programelor de reglementare existente pentru platformele tehnologice mari. După cum a fost spus la sfârșitul întâlnirii, departamentele relevante ar trebui să crească și să finalizeze munca pentru eliminarea încălcărilor pe platformele mari cât mai repede posibil prin reglementări standard, transparente și previzibile.

Întâlnirea a subliniat, de asemenea, că autoritățile de reglementare ar trebui să-și îndeplinească obligațiile prin implementarea activă a măsurilor favorabile pieței și răspunsul la provocările pieței în timp util.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.