Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, planuri de URGENŢĂ după testul nuclear al Phenianului

Daily Star
china, N korea

Autorităţile chineze au declanşat duminică un "plan de urgenţă" pentru a controla nivelul de radiaţii de-a lungul frontierei ţării cu Coreea de Nord, după un nou test nuclear efectuat de Phenian, a anunţat Ministerul Mediului din China, informează AFP, citat de AGERPRES.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Dan Radu Ruşanu, SALVAT de la înec de salvamari - VIDEO

Autorităţile chineze au declanşat începând cu 03:46 GMT, adică la scurt timp după testul nuclear, "un plan de urgenţă" care viza efectuarea "unor măsuri de controlare de urgenţă a radiaţiilor" în zonele frontaliere din nord-est, a indicat ministerul într-un comunicat de presă postat pe contul său oficial de microbloguri, fără să menţioneze dacă au fost detectate sau nu radiaţii. 

Nivelul de urgenţă adoptat este al doilea pe scara chineză a "planurilor de urgenţă", care are patru niveluri, potrivit comunicatului. 

Ministerul chinez a menţionat că staţiile de control automat al radiaţiilor situate în trei provincii din nord-estul ţării (Heilongjiang, Jilin, Liaoning), precum şi cea din Shandong (est) "sunt în stare de funcţionare normală". 

La rândul lor, autorităţile ruse au dat asigurări că nivelurile de radiaţii în Extremul Orient rus se situau duminică "în limite normale" şi că nu a fost detectată "nicio depăşire". 

Regimul nord-coreean a anunţat duminică că a testat o bombă cu hidrogen, după ce a efectuat cel de-al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum. Explozia, survenită la 03:30 GMT, a provocat un cutremur resimţit până în regiunile frontaliere din nord-estul Chinei.

Citeşte şi: SCANDAL internațional după ce Coreea de Nord a efectuat un puternic test nuclear .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.