Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China s-a săturat: Închide pieţele de păsări vii

china avion

China va închide gradual toate pieţele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea publică în urma răspândirii noului coronavirus, a anunţat vineri presa oficială de la Beijing, citată de agenţia EFE.

Vor fi impuse ''restricţii comerţului şi sacrificării păsărilor vii'', a declarat Chen Xu, şeful Administraţiei Statale pentru Reglementarea Pieţei, fără a da însă alte detalii. Dar el a adăugat că guvernul chinez va lua măsuri dure de asemenea împotriva comerţului ilegal cu animale sălbatice şi împotriva consumului cărnii acestora, scrie agerpres.ro.

Citește și: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

Autorităţile chineze se concentrează în prezent asupra monitorizării siguranţei sanitare a alimentelor comercializate în cele circa 44.000 de pieţe de produse proaspete, cum a fost cea din Wuhan, considerată a fi la originea pandemiei de COVID-19, sau piaţa Xinfadi din capitala Beijing, de unde pare să fi pornit recent un nou focar de COVID-19, care între timp a fost pus sub control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.