Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgie cardiacă minim invazivă pentru insuficiența mitrală

Intervențiile minim invazive ocupă un loc foarte important în chirurgia cardiovasculară modernă și a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, datorită beneficiilor sale majore în tratamentul unei game largi de afecțiuni cardiace, inclusiv în tratamentul insuficienței mitrale.

Avantajele intervențiilor cardiace minim invazive includ o reducere semnificativă a traumei chirurgicale, comparativ cu chirurgia cardiacă deschisă, recuperare rapidă, riscuri scăzute de infecție, spitalizare redusă și cicatrice postoperatorie minimă. Pacienții își pot relua activitatea la scurt timp de la operație.

Insuficiența mitrală (sau regurgitarea mitrală) este o valvulopatie caracterizată prin închiderea incorectă a valvei mitrale, urmată de inversarea fluxului, sângele regurgitând din ventriculul stâng înapoi în atriul stâng.

Simptomatologia pacienților cu insuficiență mitrală este diferită, în funcție de gradul afectării. În cazul insuficienței mitrale cronice, pacienții pot rămâne asimptomatici o perioadă lungă de timp, însă simptomul principal în majoritatea cazurilor este dispneea (dificultățile de respirație).

Tratamentul curativ al insuficienței mitrale este chirurgical, prin intermediul tehnicilor avansate de chirurgie cardiacă minim invazivă. Spre deosebire de chirurgia clasică, în care se practică sternotomia (secționarea sternului) pentru realizarea intervențiilor pe cord, tehnica avansată minim invazivă pentru tratamentul insuficienței mitrale presupune o incizie mică (toracotomie minimă) într-un spațiu intercostal, fără secționarea osului, oferind condițiile necesare pentru efectuarea operației în condiții de siguranță, precum și un disconfort minim pentru pacient.

Secția de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților accesul la tratamentul minim invaziv al insuficienței mitrale, în condiții de maximă siguranță, prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație și cu ajutorul medicilor de chirurgie cardiovasculară cu experiență bogată în chirurgia minim invazivă.

În vederea desfășurării optime a acestor intervenții chirurgicale cardiovasculare extrem de complexe, chirurgii cardiovasculari de la SANADOR dispun de sprijinul oferit de Secția de Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară (ATI CCV). Aceasta este dotată cu aparatură modernă, ce asigură condițiile necesare pentru monitorizarea și recuperarea după intervenție, și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

Secția de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR abordează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare din patologia adultului, de la bypass aortocoronarian, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, până la implantarea de valve transcateter, stenturi, grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de cardiologie intervențională. Atunci când este posibil, medicii de a SANADOR realizează recomandă intervențiile de chirurgie cardiovasculară minim invazive, pentru beneficiul maxim al pacienților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.